Početna » Nacionalna selekcija » Ćuk se oporavlja od povrede leđa: O Riju sad ne mislim

Ćuk se oporavlja od povrede leđa: O Riju sad ne mislim

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Srpski vaterpolista Miloš Ćuk zbog povrede leđa je već tri nedelje van bazena i nada se da će se izlečiti za mesec dana, kako bi u finišu klupske sezone pomogao mađarskom Egeru, a na leto i reprezentaciji Srbije. Ćuk je u razgovoru za Novosti rekao da je još tokom Evropskog prvenstva osetio bol, a da je posle ustanovljeno da mu je napukao diskus.

Bol u leđima sam osetio još za vreme EP u Areni. Doktori su ustanovili da mi je napukao diskus i da ne mogu da treniram. Na ovako dugu pauzu nisam navikao, nadam se da ću što pre da se „zakrpim“ i vratim se igri – kaže Ćuk.

Izvanrednog šutera pomalo zbunjuju i prognoze doktora:

Neki kažu da će lečenje da traje pet dana, a neki čak godinu dana. Znam samo da su povrede sastavni deo sporta i da dok ne budem potpuno zdrav neću početi da treniram.


Vaterpolisti su odavno zabrinuti zbog olimpijske godine, jer ih u najvažnijoj sezoni ne zaobilaze maleri.

Na to smo se već i navikli – prebacuje na šalu Ćuk. – Izborićemo se i sa tim problemima. Sreća u nesreći je to što je sada februar i, ukoliko se oporavim za mesec dana, moći ću da pomognem i Egeru i reprezentaciji. Zato sam skoncentrisan na terapije – kaže Miloš, koji ističe da sada ima previše slobodnog vremena, ali i da se trudi da ne ispadne totalno iz vaterpola.

milos-cuk

Svakog dana idem na bazen, otplivam 500-600 metara kako ne bih izgubio osećaj sa vodom. Obavezne vežbe radim jedan sat, a isto toliko mi traje i terapija. Nadam se najboljem – optimista je Ćuk.

U mađarskom Egeru su maksimalno uz Miloša Ćuka. Naš reprezentativac im je na tome veoma zahvalan:

Podržavaju me, zovu svaki dan, a najbitnije je da su mi dozvolili da se lečim u Novom Sadu. Zasada su maksimalno korektni – zaključuje Ćuk za Novosti.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.