Početna » Domaća takmičenja » Ubedljive pobede Beograda, Šapca, Banjice i Dunava u Prvoj A ligi

Ubedljive pobede Beograda, Šapca, Banjice i Dunava u Prvoj A ligi

djordje-bijelic

U subotu su odigrane tri utakmice 10. kola Prve A lige Srbije, a ubedljivi su bili Beograd, Šabac i Banjica. Šabac je ostvario desetu pobedu, pošto je lako savladao „fenjeraša“, ekipu ŽAK-a sa 18:6. Na Tašmajdanu su odigrana dva duela. Beograd je pobedio Zemun 20:11, a Banjica je deklasirala Taš sa 22:4. U nedelju je odigran poslednji meč, a Stari Grad je predvođen odličnim Čučkovićem pobedio Dunav sa 19:9.

Crno-beli su bili veoma raspoloženi na Tašmajdanu. Posle prve četvrtine bilo je 2:0 za Banjicu, koja je do kraja susreta samo uvećavala prednost. Na listi strelaca je prednjačio Kaasum, koji je postigao četiri pogotka. Po tri su dodali Mitrović, Velkić, Adžić i Vučković, dok je kod domaćina Pantović bio bolji od ostalih sa dva gola.

Banjica posle 10 odigranih mečeva deli drugu poziciju na tabeli sa Beogradom, koji je na istom bazenu savladao Zemun. U prvoj četvrtini se vodila egal borba, a obe mreže su se zatresle po pet puta. U drugom periodu Beograd je nastavio da rešeta mrežu gostiju, dok na drugoj strani Zemun nije uspeo da stigne do pogotka, pa je na poluvremenu bilo 10:5. Sigurnom igrom u nastavku domaći tim je održavao prednost i lako je stigao do pobede. Najzaslužniji za pobedu ekipe sa Tašmajdana bio je Đorđe Bijelić, sedmostruki strelac. Šuberić je dodao četiri, a Vuković tri gola. Kod Zemuna su po dva puta precizni bili Perković i Timotić.

Šabac je lako došao do nove pobede i zadržao je maksimalan učinak. Na poluvremenu je sve bilo jasno, pošto su domaći vodili sa 8:1. Žak je nekoliko puta zatresao mrežu u trećem periodu, ali nije uspeo da izbegne ubedljiv poraz. Najefikasniji su bili Marković i Nosović sa po četiri gola, a kod gostiju iz Kikinde su po dva puta bili precizni Jakšić i Todorović.

U poslednjoj utakmici, koja je odigrana u nedelju, Stari Grad je lako potopio Dunav sa 19:9. Na poluvremenu je bilo 11:6 za domaće i do kraja utakmice je razlika samo rasla. Fantastično je odigrao igrač Staro Grada Čučković, koji je postigao čak devet golova. Kod gostiju iz Novog Sada istakli su se Mačić i Petković sa po tri.

Prva A liga, 10. kolo

Beograd – Zemun Bosal 20:11 (5:5, 5:0, 3:1, 7:5)
Šabac – ŽAK 18:6 (4:0, 4:1, 5:4, 5:1)
Taš – Banjica 4:22 (0:2, 1:6, 2:6, 1:8)
Stari Grad – Dunav 19:9 (6:4, 5:2, 3:1, 5:2)

Plasman: Šabac 30, Banjica 21, Beograd 21, Stari grad 16, Dunav 15, Zemun Bosal 13, Taš 3, ŽAK 0.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace