Početna » EP, Beograd 2016 » Savić: Najveći vaterpolo događaj na svetu obeležili su pritisci

Savić: Najveći vaterpolo događaj na svetu obeležili su pritisci

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

U velikom intervjuu za Novosti Dejan Savić je rekao kroz šta je sve ekipa prošla tokom Evropskog prvenstva i dodao da je balkon Starog dvora rezervisan samo za pobednike. Doček za igrače je organizovan dan pre odigravanja finalne utakmice sa Crnom Gorom, što je bio dodatni pritisak za domaću reprezentaciju.

Sigurno ne bismo otišli. Vaterpolo reprezentacija nikad nije slavila srebrnu medalju. Mislim da je to nešto što ne priliči tradiciji, ugledu ovog sporta, ranije, ove i buduće generacije – decidiran je Savić.

Kormilar vladara Evrope i sveta naglašava da je šampionat bio fenomenalan, izuzetan događaj za Srbiju, Beograd i naš vaterpolo:

Viđena je organizacija na visokom nivou, u šta nismo sumnjali, jer Srbija samo tako i ume da priredi događaje. Odziv publike je bio veći nego što smo očekivali, što se videlo protiv Malte, a da ne govorim o samom finalu. Možda je ovo bio najveći vaterpolo događaj na svetu ikada – rekao je Savić, koji nije mogao a da ne konstatuje da su “takmičenje, ekipe i sam vaterpolo kao igra”, bili u senci nekih stvari koje prate organizaciju EP:

To je jedina mana. Obeležili su ga ogromni pritisci, razna čudna dešavanja, negativne strane koje nisu morale da prate ovo takmičenje. Ali, kada se pobedi, kada se ostvari rezultat, sve to pada u vodu. Samo, koliko god bio sladak ukus u ustima, opet postoji određena doza gorčine.

(Foto: Vaterpolo vesti)
(Foto: Vaterpolo vesti)

Kao osnovni preduslov za napad na olimpijsko zlato, Savić vidi u jedinstvu organizacije:

Mir možemo sami sebi da stvorimo. Najbitniji je psihološki momenat, da se okrenemo u prošlost, jer smo od Atlante samo sebi stvarali probleme. Uvek su to bili nametljivi i ničim izazvani problemi. Tradicija govori da smo uvek imali potrese i miniranja, pre svega iz svoje kuće. Ima ih i sa strane, ali su najgori iz svoje kuće – rekao je Savić za Novosti, a ceo intervju možete pročitati ovde.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.