Početna » Nacionalna selekcija » Prlainović: Naši mladi igrači imaju sjajne trenere

Prlainović: Naši mladi igrači imaju sjajne trenere

(Foto: Starsport)
(Foto: Starsport)

Prošle nedelje počela je nova reprezentativna sezona, a u prvoj utakmici, na startu Svetske lige, podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je na Tašmajdanu, posle velikog preokrete, selekciju Francuske sa 12:9. U tom meču treneri Dejan Savić i Vladimir Vujasinović pružili su šansu mlađim igračima, od standardnih tu su bili samo Andrija Prlainović i Filip Filipović. Upravo su njih dvojica blistali u toj utakmici. Međutim, na konstataciju da uvek igra bez rezervi, da ne odmara ni onda kada saigrači mogu i bez njega da završe posao, Andrija je za portal Hotsport rekao uz osmeh samo:

Pa dobro – i nastavio:

Što se ove utakmice tiče, Savić je u dogovoru sa Vujasinovićem odabrao ovakav sastav. Logično je da se šansa pruži mlađima, Filip i ja smo više bili tu zato što nam fale utakmice u klubu i što nam je ovaj meč značio da ostanemo u takmičarskoj formi. Drago mi je što je sve ispalo ovako kako je ispalo na kraju i što je došlo ovoliko ljudi. Ova utakmica će mnogo značiti ovim mladim momcima, neki od njih su prvi put bili na velikoj sceni. Ovo će im biti podstrek za dalji rad – rekao je Andrija za Hotsport.

Njima nje trebalo ništa da se kaže, dovoljno je bilo da dva velika majstora gledaju na delu i da uče?

Ma dobro sad to… Imaju oni sjajne trenere od kojih mogu mnogo da nauče. Eto, imaju šansu i da uče od nas na pripremama i okupljanjima reprezentacije. Koliko sam imao prilike da vidim i da ih upoznam, većina njih su pametni momci. Jako brzo uče i napreduju i ne treba im ništa ponavljati, a kamoli neke osnovne stvari. Neki od njih su sa nama već duže vreme, neki polako prilaze reprezentaciji. Nemamo problem sa mladim igračima, vredni su i imaju pred sobom lepu budućnost – zaključio je Prlainović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.