Početna » Nacionalna selekcija » Gojković i Tucak saopštili spiskove za Svetsku ligu

Gojković i Tucak saopštili spiskove za Svetsku ligu

gojkovic-tucak

Mečevima prvog kola, u utorak počinje Svetska liga. Srbija će svoj meč igrati na Tašmajdanu protiv Francuske, a selektor Dejan Savić već je odredio igrače koji će doći na pripreme za taj meč. U grupi B, u kojoj je i Srbija, igraće još Španija i Crna Gora, koja je nedavno dobila novog selektora, Vladimira Gojkovića.

Gojković je za duel sa Špancima odredio 17 igrača, koji će na Škveru u Herceg Novom pokušati da na najbolji način započnu takmičenje. Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković,  Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević,  Filip Klikovac, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Nikolas Saveljić i Slaven Kandić.

Gojković je rekao da ovo nije najjači sastav, pošto fali nekoliko igrača.

Za prvu utakmicu smo odabrali starije igrače, koji imaju najviše iskustva. Razgovarao sam sa svim kandidatima, svi su raspoloženi da igraju, sem Borisa Zlokovića koji je povređen. I on bi verovatno bio tu, ali ga je povreda sprečila. Ovo nije najjači sastav, jer su tu još tri, četiri imena koja nisu pozvana za ovu akciju. To su Antonio Petrović koji je prihvatio da se vrati da igra za reprezentaciju, zatim Saša Mišić i Aleksa Ukropina. Vjerovatno već od sledećeg meča Svetske lige biće pozvani za reprezentaciju. Na ovom spisku su i tri igrača koja su priključena selekciji kao nagrada za njihov rad i trud. Dakle, uz Petrovića, Mišića i Ukropinu, to je spisak igrača na koje najozbiljnije računamo za nastavak Svetske lige i za Evropsko prvenstvo – kazao je selektor Gojković, a prenosi portal vijesti.me

(Foto: waterpoloworld.com)
(Foto: waterpoloworld.com)

Selektor Hrvatske Ivica Tucak odredio je 13 igrača za susret sa Turskom, koji će u utorak biti odigran u Šibeniku. Na spisku se nalazi dosta novih imena, a fale neki standardni igrači, koji su predvodili Hrvatsku na nedavno završenom Svetskom prvenstvu. Na spisku su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Marko Macan, Rino Burić, Marino Čagalj, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Antonio Petrović, Luka Bukić, Ivan Domagoj Zović i Ante Vukičević.

Poznat je i sastav Italije, za koju će debitovao francuski igrač Mikael Bodegas. Tu su još: Marko Del Lungo, Kristian Prešuti, Nikolas Prešuti, Valentino Galo, Mateo Aikardi, Frančesko Di Fulvio, Masimo Đakopo, Aleks Đorđeti, Nikola Gito, Đakomo Bini, Tomaso Busilači i Paolo Oliva.

Prvo kolo, 20. oktobar

Mađarska – Gruzija (16č, Solnok)
Crna Gora – Španija (18č, Herceg Novi)
Grčka – Rumunija (20č, Atina)
Rusija – Italija (20č, Moskva)
Srbija – Francuska (20:30č, Beograd)
Hrvatska – Turska (Šibenik)

Grupa A: Mađarska, Grčka, Rumunija, Gruzija

Grupa B: Francuska, Srbija, Crna Gora, Španija

Grupa C: Hrvatska, Italija, Turska, Rusija

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.