Početna » EP, Beograd 2016 » Održan žreb za EP u Beogradu

Održan žreb za EP u Beogradu

(Foto: www.rts.rs)
(Foto: www.rts.rs)

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, danas su žrebom određeni sastavi grupa za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Beogradu od 10. do 23. januara. Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Malte, dok će naše dame takođe biti u grupi B, gde će igrati protiv Španije, Italije, Nemačke, Francuske i Hrvatske. Ovde pročitajte šta su posle žreba rekli selektori Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Žreb za muškarce:

„A“ grupa: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka
„B“ grupa: Srbija, Hrvatska, Francuska, Malta
„C“ grupa: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija
„D“ grupa: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Žreb za žene:

„A“ grupa: Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugalija, Turska

„B“ grupa: Španija, Srbija, Italija, Nemačka, Francuska, Hrvatska

Žrebom su rukovodili menadžer za sport LEN Marko Biri, predsednik Tehničkog vaterpola komiteta Đani Lonci, uz veliku podršku naših reprezentativaca koji su izvlačili kuglice i takmičarske brojeve: Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića, Nikole Jakšić, Dragane Ivković i Tijana Jakovljević.

Brojne zvanice u Skupštini prvo je pozdravio gradonačelnik Beograda Siniša Mali:

Posle deset godina smo ponovo domaćini velikog vaterpolo događaja. Reč je o najtrofejnijem srpskom sportu i čast nam je što ćemo u našoj Areni organizovali sjsjan festival sporta. Od 2006. momci su bili najbolji u Ajundhovenu i Budimpešti i sada je prilika da naprave het-trik . Ovo će biti najveće ikad organizovano prvenstvo sa 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Prilika da se Beograd predstavi kao grad sporta, kao organizator najboljeg prvenstva u tom pogledu. Hoću da se zahvalim vaterpolo radnicima, volonterima na velikom radu i naporima kako bi 10.januar dočekali spremni i ponosni. Gostima želim prijatan boravak, da upoznaju Beograd i Srbiju.

(Foto: twitter.com/belgrade2016)
(Foto: twitter.com/belgrade2016)

Zatim je biranim rečima govorio Paolo Bareli, predsednik LEN:

Uvek biramo prava mesta za organizaciju velikih dogadjaja a Beograd to svakako jeste. Srećni smo što ćemo posle deset godina ponovo biti u ovom divnom gradu. Srbija je zemlja vaterpola, ne mogu da se nadju reči kako bi se opisali svi uspesi vaterpolista ove zemlje. Pet takmičenja u nizu pet zlatnih medalja. To je neverovatno. Oduševljeni smo što će veliko prvenstvo biti u takvom objektu kakva je Arena, uzbudljivo je očekivati 15.000 navijača na tribinama. Hoću da se zahvalim Vladi Srbije, gradu, vaterpolo radnicima na podršci, uradjenom velikom poslu i naporiima koje će uložiti u narednim nedeljama do početka prvenstva.

Žrebu su prisustvovali Milorad Krivokapić, predsednik VSS, Nemanja Marijan generalni sekretar, Zoran Avramović izvršni direktor VSS, Slavko Gak gradski sekretar za omladinu i sport, Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, Vlada Bajković, Viktor Jelenić, Igor Milanović, Nikola Kuljača, Đordje Perišić, Aleksandar šoštar, Dejan Perišić, Petar Đukić, selektori Crne Gore Vlada Gojković, Hrvatske Ivica Tucak, Rumunije Dejan Stanojević i drugi vaterpolo radnici iz Evrope.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.