Početna » Domaća takmičenja » Blagojević: Počastvovani što igramo Jadransku ligu

Blagojević: Počastvovani što igramo Jadransku ligu

nais-stari-grad

Nešto manje od dve nedelje ostalo je do početka Jadranske A2 lige. Na bazenu Čair vaterpolisti Naisa vredno treniraju i spramaju se za predstojeće izazove i istorijsku sezonu na Jadranu.

Neizmerna čast postoji što smo uopšte predstavnici našeg grada i naše zemlje u Jadranskoj ligu. Ambicije su trenutno apsolutno ne definisane, jer mi nemamo nijednu zvaničnu utakmicu. Mi smo radili sapring utakmica prevenstveno sa ekipama koje igraju Jadransku A1 ligu, gde je reč o kvalitentnijim ekipama da vidimo na kom smo trenutno nivou. Trenutni cilj je afirmacija kluba, afirmacija mladih igrača i skupljanje nekih novih poena kako na našoj vaterpolo mapi, tako i na međunarodnoj – rekao je trener Naisa Marko Blagojević za sajt kluba.

Nais je sa zvaničnim pripremama krenuo prvog septembra, kako ističe strateg kluba sa Čaira, ono što očekuje njegov tim u narednom period je još žešći rad ne bi li što spremnije dočekao početak sezone i meč sa Budvom koji je na programu 10. oktobra u gostima.

Ekipa Budve je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona. Reč je o jednoj stvarno respektabilnoj ekipi u kojoj su juniorski i seniorski reprezentativci Crne Gore, plus igrači sa strane iz drugih država. Sigurno nas očekuje jako težak meč. Na otvaranju sezone igramo u gostima siurno će biti prisutna trema na određenom nivou. Nadam se da ćemo kroz treninge i sparinge to spustiti na najmanji mogući nivo.

Ono što trenutno može predstavljati problem jeste rekonstrukcija bazena koja je u toku. Ipak raduje činjenica da će ekipa biti u mogućnosti da odradi nekoliko springa van Niša.

Velika zahvalnost ide predsedniku kluba Milanu Krstiću, što nam je omogućio sredstva uz pomoć grada i prijatelja kluba da možemo da sparingujemo, da putujemo ili da nam dolaze ekipe. Malo će sada da nam predstavlja problem ukoliko nas ne posluže vremenski uslovi, jer sportski centar rekonstruiše bazen, što on realno i zaslužuje. Bazen Čair je kao objekat jedan od najlepših u zemlji, ali je usled godišnjeg neulaganja, se spustio na veoma niske grane. Ako nas ne posluži vreme, ja se nadam da ćemo uz pomoć prijatelja iz drugih gradova da nalazimo termine i sparing partnere i na taj način nadomestimo to – zaključio je Blagojević.

Izvor: VK Nais

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.