Početna » Domaća takmičenja » Savić: Stanje u klubovima katastrofalno, apeli nisu uspeli

Savić: Stanje u klubovima katastrofalno, apeli nisu uspeli

dejan-savic-zvezda

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da je stanje u domaćem klupskom vaterpolu zabrinjavajuće i upozorio da bi takva situacija mogla da se odrazi na nacionalni tim.

Zabrinut sam. To je neka stvar koja je bila neminovnost i ako se pogledaju poslednje dve godine, apeli ne samo Crvene zvezde, Partizana, Radničkog, ali i moji, nisu došli do pravih ljudi. Niko nije prepoznao tešku situaciju – rekao je Savić novinarima u prostorijama VSS.

On je dodao da ne zna koliko će još klubovi iz Srbije moći da se bori sa tim.

Ono što je zanimljivo je da rezultati koje pravi reprezentacija mogu da budu izuzetni sa jedne strane, ali opominju da je stanje u klubovima katastrofalno i da sve to može da bude kao bumerang – naveo je Savić.

Trofejni vaterpolista i trener dodao je da ne zna rešenje za problem, jer je njegov posao vezan isključivo za struku.

 – Uvek sam davao predloge i postoji priča koju forsiram godinama, a to je kategorizacija sporta u Srbiji. Ne mislim samo na reprezentaciju, nego i na klupski sport.

Za razliku od ostalih sportova, vaterpolo klubovi Crvene zvezde i Partizana već godinama se međusobno pomažu u teškim situacijama, što je za svaku pohvalu.

Savić i Vujasinović (Foto: Nenad Negovanović)
Savić i Vujasinović (Foto: Nenad Negovanović)

Mislim da je ta priča izlizana. Vaterpolo kao sport nikada nije bio neprijateljski raspoložen, između klubova je pak oduvek postojala saradnja, tako i između Partizana i Crvene zvezde. To je tako i uvek će biti – jasan je bivši trener crveno-belih.

Savić je podržao Triglav regionalnu ligu u vaterpolu, kako bi mladi igrači napredovali u jakom takmičenju.

U momentu kada nam je definitivno oslabljeno domaće prvenstvo, u potpunosti sam za to da se igra Jadranska liga. Imamo mlade igrače koji bi trebalo da se afirmišu i kroz veliki fond jakih utakmica njihov napredak bi bio brži – zaključio je Savić.

Izvor: Tanjug

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.