Početna » Domaća takmičenja » Vaterpolisti Zvezde na turniru u Sarajevu

Vaterpolisti Zvezde na turniru u Sarajevu

zvezda-sarajevo

Od 18. do 20. septembra u Sarajevu će se održati tradicionalni međunarodni turnir pod nazivom „Sarajevo Champions Challenge 2015.“, a kao i prethodnih godine i sada će učestvovati jedna ekipa iz Srbije. Crvena zvezda, koja je pre dve godine trijumfovala na ovom turniru, učestvovaće i sada, a puleni Riste Maljkovića igraće protiv Jadrana iz Splita, POŠK-a i Primorca iz Kotora.

Na dosadašnjim turnirima učestvovali su mnogi poznati klubovi: „Mladost“ Zagreb, „Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vašaš“ Budimpešta, „Špandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaraj“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skoplje, „Kataro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije. Pre godinu dana najbolji su bili vaterpolisti Radničkog, a ovaj turnir uvršten je u zvanični kalendar takmičenja LEN-e.

Ovo će biti dobra prilika da trener crveno-belih Maljković vidi na koga može da računa u narednoj sezoni, koja počinje za nešto više od nedelju dana.

Zvezdu su napustili gotovo svi igrači, a od onih koji su redovno igrali, ostali su samo Nikola Eškert i Veljko Tankosić. Pridružili su im se i vaterpolisti iz Partizana, koji su stigli na pozajmicu, kao i bivši golman Budve Kralj. Tu su naravno i Todorovski, Jović, Knežević, Kolašinac, Dimitrijević i Jovanović, koji su igrali u nekim mečevima u prošloj sezoni. Pored Maljkovića, u stručnom štabu su još Aleksandar Nikolić i Boris Popović.

Ne mogu sada ništa da kažem, mnogo je rada pred nama. Sa druge strane, ne sviđa mi se što prve utakmice igramo sa Radničkim i Vojvodinom. Ali šta je tu je – rekao je trener Zvezde za Žurnal i dodao da se još uvek ne zna ništa za bazen: – Teško pitanje…

Kako navodi Žurnal, crveno-beli treniraju na Tašmajdanu za sada, a posle će verovatno preći na Košutnjak, dok će mečeve najverovatnije igrati na Banjici.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.