Početna » Nacionalna selekcija » Srpski juniori šampioni sveta!

Srpski juniori šampioni sveta!

juniori-sampioni-sveta

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije novi je šampion sveta! Naši momci su u finalu u Kazahstanu pobedili Italiju rezultatom 13:12! Selekcija koju predvodi Vladimir Vujasinović pre godinu dana trijumfovala je i na Evropskom šampionatu, kao i seniorska reprezentacija.

Srbija je sjajno startovala u finalu i posle prvih osam minuta vodila je sa 4:1. Puleni selektora Vujasinovića imali su dva gola prednosti na poluvremenu, da bi se pred početak poslednje četvrtine Italije približila na gol zaostatka. Međutim, naši šampioni su uspeli da sačuvaju gol prednosti i dođu do još jedne zlatne medalje.

U našem timu najefikasniji su bili Gavril Subotić i Draško Gogov sa po pet golova. Dva je dodao Ivan Gvozdanović, a jedan Mateja Asanović.

Naša reprezentacija redom je pobeđivala Australiju (20:9), Meksiko (29:4), Iran (18:6), Španiju (15:11), Grčku (16:8) i Italiju (13:12).

Svetski šampioni su: Lazar Dobožanov, Milan Vitorović, Nebojša Toholj, Marko Manojlović, Draško Gogov, Gavril Subotić, Radomir Drašovic, Filip Radojević, Ivan Gvozdanović, Mateja Asanović i Mihajlo Repanović.

Pored Vujasinovića, u stručnom štabu su bili Miloš Ćirić, Zoran Milenković (treneri), maser Marko Jović i lekar dr Miodrag Nastić.

Plasman

1. Srbija
2. Italija
3. Mađarska
4. Grčka
5. Španija
6. Crna Gora
7. Hrvatska
8. Australija
9. Holandija
10. Meksiko
11. Kazahstan
12. Egipat
13. Japan
14. Kanada
15. Kina
16. Uzbekistan
17. Iran
18. Južna Afrika

Foto: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.