Početna » Nacionalna selekcija » Filipović: Želimo da osvojimo medalju i da ostanemo u vrhu

Filipović: Želimo da osvojimo medalju i da ostanemo u vrhu

(Foto: RFEN)
(Foto: RFEN)

Vaterpolo reprezentacija Srbije u najjačem sastavu otputovala je u petak na Svetsko prvenstvo u Kazanju. „Delfine“ Dejana Savića čeka veoma teško takmičenje od 27. jula do 8. avgusta i žele da poprave utisak sa SP od pre dve godine kada su bili sedmi.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ ispratili su ih članovi porodice i prijatelji, a najboljeg vaterpolistu sveta Filipa Filipovića ispratila je supruga Sanja sa sinom.

Drago mi je da putujemo svi zdravi, u Kazanju ćemo igrati pre pritiska jer smo ranije već ostvarili glavni cilj. Znamo da su očekivanja velika, naravno, i mi želimo da osvojimo medalju. Rasterećni smo, moramo da ostanemo u vrhu svetskog vaterpolo i nastavimo kontinuitet u rezultatima, što se od nas i očekuje – rekao je Filipović na odlasku za Kazanj.

Srbija je nedavno osvojila Svetsku ligu i time obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu, pa može da se fokusira samo na Svetsko prvenstvo. Naša reprezentacija je u grupi D sa Crnom Gorom, Australijom i Japanom.

Izvor: Blic

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.