Početna » Nacionalna selekcija » Trijumf Crne Gore na turniru u Nišu, Srbija treća

Trijumf Crne Gore na turniru u Nišu, Srbija treća

srbija-nis-turnir-2

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore trijumfovala je na turniru, koji se u prethodnih nekoliko dana igrao na otvorenom bazenu u Nišu. Crnogorci su u finalu pobedili Grčku 12:10, a treće mesto zauzela je reprezentacija Srbije, koja je bila bolja od Španije 10:9.

U prvom poluvremenu naša selekcija bila je bez ideje, a igrači Dejana Savića bili su umorni. Španija je to iskoristila i povela 4:1 na poluvremenu. Srbija je u nastavku uspela da se probudi i do početka odlučujuće deonice priđe na gol zaostatka.

Miloš Ćuk je lepim pogotkom doneo izjednačenje, a zatim je asistirao Mitroviću za vođstvo, koje je dva i po minuta pre kraja uvećao Dušan Mandić (9:7). Španija je uspela da prekine seriju domaćina, a 54 sekunde pre kraja bilo je nerešeno 9:9. Gol odluke postigao je Mandić, 13 sekundi pre kraja, pa je našoj reprezentaciji pripala bronzana medalja.

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Stefan Mitrović je posle utakmice rekao:

Umorni smo, nije lako vratiti se posle igranja u 25 metarskom bazenu u bazen od 30 metara. Preživeli smo. Turnir je bio dobar ali su vrućina i topla voda bili takodje protivnik. Osvežićemo se i nadam se Kazanj dočekati u željenoj formi – rekao je Mitrović, a Slobodan Nikić je dodao:

Slabe dve četvrtine ali smo se na vreme prenuli.I pored vidljivog umora uspeli smo da preokrenemo rezultat.

Srbija – Španija 10:9 (0:1, 1:3, 5:3, 4:2)

Bazen Čair. Gledalaca 150. Sudije:Galkin (Rusija) i Miralis (Grčka). Igrač više: Srbija 13 (6), Španija 8 (3). Petereci: Španija 4 (2)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, Ubović, Nikić 2, Drašović, Rašović, Filipović 1, Subotić 1,  S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Guterez, Mora 1, Roka, Ečenike 1 , Mingel 1, Širanji, Espanjol 3, Tahul, Fernandez, Malarač 1, Garsija 2, Ljoret. Selektor: Hernandez.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.