Početna » Nacionalna selekcija » Reprezentativci odradili trening u Bergamu, sutra protiv Amerike

Reprezentativci odradili trening u Bergamu, sutra protiv Amerike

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Vaterpolo reprezentacija posle sinoćnjih peripetija danas je održala prvi trening u Bergamu. Bez ikakvih problema ekipa je trenirala u zatvorenom bazenu dok će večeras, posle ceremonije svečanog otvaranja trenirati na otvorenom plivalištu na kojem će sutra u 16 otvoriti finalni turnir Svetske lige utakmicom protiv Amerike.

Nedavna četiri poraza ne brinu Savićeve pulene. Duško Pijetlović kaže:

Ipak su to bile pripreme gde su kao domaćini imali sve. Primetan je uticaj na igru iskusnih Azeveda, Mozesa i Smita na koje selektor Udovičić ozbiljno računa. Bezobrazniji su, drskiji u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Samo sigurno je da im u Bergamu neće biti dozvoljeno sve ono što su imali na pripremama.

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Slično razmišlja i Milan Aleksić koji će imati ulogu prvog beka reprezentacije:

Imam toliko utakmica da mi neće biti problem da preuzmem tu odgovornosti. Amerikanci nisu kao ranije ali sve zavisi od nas. Imaju iskustvo, neki mladi igrači su pokazali napredak i sigurno je da je to bolja ekipa nego što je bila ranijih godina.

Amerikanci se pripremaju najviše za Pan Amričke igre. To je istakao i selektor Udovičić koji želi da pokaže da ekipa koju vodi napreduje.

Posle podne će biti održana ceremonija svečanog otvaranja na kojoj će glavnim ulicama Bergama prodefilovati sve ekipe, službena lica, predstavnici FINA i domaćina. Biće održani brojni govori a to će verovatno da popravi utisak od prvog dana. Ekipe su smeštene po obodima grada, daleko od centra u kojem su igrom slučaja šestorica Srba, višak u Hotelu Park.

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Ne treba zaboraviti da će debitovati Nikola Jakšić. Ovo je njgovo prvo zvanično seniorsko takmičenje i, kako kaže, dočekuje ga sa velikim nestrpljenjem.

Izvor: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.