Početna » Domaća takmičenja » Vojvodina bolja od Jadrana, Jug ubedljiv protiv Mladosti

Vojvodina bolja od Jadrana, Jug ubedljiv protiv Mladosti

Petostruki strelac: Dušan Vasić
Dušan Vasić (Foto: waterpolophoto.com/ Johan Opperman)

Dubrovački Jug savladao je u meču 21. kola Regionalne lige Mladost iz Zagreba sa 13:6, zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Crvena zvezda i Radnički su u srpskom derbiju podelili bodove, a Vojvodina je pobedila Jadran iz Splita sa 6:4 i tako obezbedila opstanak u regionalnom takmičenju. POŠK je slavio protiv Medveščaka rezultatom 15:9, a poslednji susret 21. kola igra se 21. marta, kada će se sastati Mornar i Partizan.

Mladost je bolje otvorila meč u Dubrovniku i povela sa 2:1, a kasnije i 4:2. Jug je, ipak, u samoj završnici prvog poluvremena uspeo da smanji na gol zaostatka, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 4:3 u korist gostojuće ekipe. Dubrovčani su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i serijom 3:0 stigli do dva gola prednosti (6:4). Zagrepčani su samo na kratko prekinuli tu seriju, pa su domaći vaterpolisti sa još četiri pogotka otišli na 10:5 i tako rešili pitanje pobednika. Puleni Vjekoslava Kobešćaka do kraja susreta su uvećavali prednost, a pet igrača je postiglo po dva pogotka: Macan, Bošković, Fatović, Bušlje i Visković. Isti učinak imao je Luka Lončar, igrač Mladost, koja za dve nedelje dočekuje Zvezdu.

Novosađani su u veoma neizvesnom meču prvi stigli do vođstva, ali su gosti uspeli do kraja prvog perioda da preokrenu rezultat u svoju korist (2:3). U nastavku se mreže mirovale sve do samog kraja prvog poluvremena, kada je Borislav Jovanović preduhitrio sirenu i poravnao na 3:3. Slično se igralo i u trećoj deonici. Nizali su se napadi i šanse, ali golova nije bilo sve do poslednjeg minuta. Tada je Dušan Vasić iz peterca pogodio za 4:3, a isti igrač je početkom četvrte četvrtine povisio na 5:3. Tri minuta pre kraja utakmice Bruno Vranješ je smanjio na gol zaostatka, ali njegova ekipa nije uspela da dođe do izjednačenja. Konačnih 6:4 postavio je Ivan Gvozdanović u poslednjoj sekundi. Vasić je bio najefikasniji kod domaćina, koji u sledećem kolu igra protiv Budve.

Vojvodina je obezbedila opstanak u Triglav regionalnoj ligi, pošto ima tri boda više od POŠK-a i Budve i bolji međusobni skor. U drugom meču grupe za opstanak POŠK je lako savladao Medveščak sa 15:9, a najraspoloženiji bio je Ivica Prižmić sa pet golova.

Liga za šampiona
Klub Utakmice Bodovi
Primorje EB 13 33
Jug KO 13 32
Radnički 13 19
Mladost 13 16
Jadran Herceg Novi 13 16
Crvena zvezda 13 11
Partizan Rajfajzen 12 10
Mornar BS 12 7

 

Liga za opstanak
Klub Utakmice Bodovi
Vojvodina 11 26
POŠK 11 23
Budva 11 23
Jadran Split 12 23
Primorac 11 11
Medveščak 11 6
Branik 11 0

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.