Početna » Domaća takmičenja » Nišlije savladale i Beograd

Nišlije savladale i Beograd

(Foto: VK Nais)
(Foto: VK Nais)

Vaterpolisti Naisa u prvom meču 13. kola Prve A lige Srbije pobedili su an Čairu poslednjeplasirani Beograd sa 10:8 (6:2, 1:3, 1:1, 2:2). Ostali mečevi 13. kola na programu su u nedelju.

Domaći su dobro otvorili meč i napravili seriju od 6:0, rešetali su mrežu Radosvljevića Vasić, Đerđinović i Miloševići. Krajem prve četvrtine ekipa Beograda postiže dva pogotka i smanjuje zaostatak. Pad u igri domaćeg tima, ili dobra igra gostiju, doveli su do toga da se Beograd u drugoj deonici u potpunosti vrati u meč. Izabranici Aleksandra Pavlovića napravili su seriju od 3:0 i došli na samo gol zaostatka(6:5). Pogotkom Đerđinovića iz peterca Nais vraća prednost od dva gola i sa rezultatom 7:5 se odlazi na odmor.

Treća i četvrta deonica završene su nerešenim rezultatom, pa je tako prednost stečena do odlaska na odmor, bila presudna za osvajanje novih bodova. Nišlije su igrale u kombinovanom sastavu, pošto se bog bolesti i povreda nekoliko standardnih prvotimaca našlo se van stroja, a šansu su dobili mlađi igrači.

U preostalim mečevima 12. kola sastaju se Banjica – ŽAK, Stari grad – Zemun i Dunav – Singidunum.

Na­is – Be­o­grad 10:8 (6:2, 1:3, 1:1, 2:2)

Ba­zen Ča­ir. Gle­da­lac: 200. Su­di­je: Jo­van­če­vić (Vr­njač­ka Ba­nja) i Kiš (No­vi Sad). Igrač vi­še: Na­is 6 (3), Be­o­grad 8 (4). Pe­ter­ci. Na­is 1 (1).

NA­IS: Ilić (8 od­bra­na), Ko­stić, Pa­vi­čić, Sta­ni­mi­ro­vić, No­so­vić, M. Mi­lo­še­vić 2, Đer­đi­no­vić 2, Jo­va­no­vić, Ome­ro­vić 1, Šilj, Va­sić 3, D. Mi­lo­še­vić 1, La­zić, Po­po­vić. Tr­ener: Bla­go­je­vić.

BE­O­GRAD: Stan­ko­vić (9 od­bra­na), Šab­ban, Vu­ko­vić 1, Ilić 3, Ata­na­sko­vić, Sta­nić 1, Ni­ko­lić 1, Ju­has 1, Jok­si­mo­vić, Bi­še­vac, Ta­sić, Mar­ko­vić 1, Ra­do­sa­vlje­vić, Le­on­ti­je­vić. Tre­ner: Pa­vlo­vić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.