Početna » Nacionalna selekcija » Svetska liga: Hrvatska sigurna protiv podmlađene Crne Gore

Svetska liga: Hrvatska sigurna protiv podmlađene Crne Gore

Hrvatska - Crna Gora (Foto: sportcom.hr)
Hrvatska – Crna Gora (Foto: sportcom.hr)

U utakmici 3. kola Svetske lige Hrvatska je u Rijeci bila ubedljiva protiv podmlađene reprezentacije Crne Gore i slavila je sa 14:8. Posle tri odigrana meča Hrvatska je prva u grupi C sa maksimalnim učinkom, dok je Crna Gora na trećoj poziciji sa jednim osvojenim bodom.

Gosti su u Rijeku stigli bez nekoliko iskusnijih igrača, što su domaći iskoristili i lako došli do trećeg trijumfa. Crna Gora je povela golom Jokića, ali se na kraju ispostavilo da je to bilo jedino njihovo vođstvo na ovom meču. Iskusnija reprezentacija Hrvatske je preokrenula golovima Burića i Boškovića, da bi na 2:2 poravnao Draško Brguljan. U prvom delu druge deonice igralo se gol za gol, sve do rezultata 4:4, kada su domaći stekli dva gola viška. Izabranici Ivice Tucka nastavili su da uvećavaju prednost i u drugom poluvremenu, pa su četiri i po minuta pre kraja treće četvrtine vodili sa 9:5.

Podmlađena Crna Gora nije imala snage za preokret, pa je Hrvatska slavila sa 14:8. Najefikasniji igrač na meču bio je Petar Muslim sa četiri pogotka. Tri je dodao Sandro Sukno, a po dva Nikša Dobud i Maro Joković. Kod gostiju su braća Brguljan i Jokić bili bolji od ostalih sa po dva gola.

Hrvatska – Crna Gora 14:8 (2:2, 4:2, 3:2, 5:2)

Bazen Kantrida, Rijeka, Sudije: Gabor Vogel (Mađarska), Boris Margeta (Slovenija), Delegat: Đani Lonci (Italija). Igrač više: Hrvatska 8 (4), Crna Gora 10 (3), Peterci: Hrvatska 1 (0), Crna Gora 1 (1).

Hrvatska: Pavić (10 odbrana), Burić 1, Bošković 1, Lončar, Joković 2, Buljubašić, Muslim 4, Bušlje, Sukno 3, Dobud 2, Bukić 1, Vukičević, Bijač.

Crna Gora: Lazović (6 odbrana), Draško Brguljan 2, Đurđić, Saveljić, Darko Brguljan 2, Čučković, Sarić 1, Ukropina 1, Latinović, Murišić, Klikovac, Jokić 2, Kandić.

U narednom kolu, 20. januara, Crna Gora će dočekati Tursku, dok će Hrvatska gostovati u Italiji.

Tabela grupe C

1. Hrvatska 3 – 9
2. Italija 2 – 5
3. Crna Gora 2 – 1
4. Turska 1 – 0
5. Francuska 2 – 0

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.