Početna » Nacionalna selekcija » Savić: Uz publiku do pobede

Savić: Uz publiku do pobede

Konferencija pred utakmicu Srbija - Španija (Foto: waterpoloserbia.org)
Konferencija pred utakmicu Srbija – Španija (Foto: waterpoloserbia.org)

U holu bazena na Banjici danas je održana konferencija za medije. U prvom delu tema je bila predstojeći susret sa Španijom koji se sutra u 18 časova igra u Nišu. Zatim se govorilo o aktivnostima VSS na prevazilaženju teške situacije i tom prilikom su predstavljeni sponozori: Winner lopta, Unika osiguranje, OMV i Tag Heuer.

Predsednik saveza Milorad Krivokapić je prvo pozdravio selektora Dejana Savića i kapitena Živka Gocića, podsetivši na velike uspehe tokom leta.

Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu 2013 konsolidovali smo redove i otsvarili sjajne rezultate u ovoj godini. Ne treba da se zaboravi da je pored uspeha seniora i juniorski pogona sa osvanajjem jednog zlata i četvrtog mesta ali bez poraza na takmičenju ostvario rezultate za divljenje. Naša situacija je i dalje jako teška i mi tražimo pomoć i od države i od sponzora . Nasledili smo velike probleme, dugove a ovi momci rezultatima i ponašanjem zaslužuju da se sve to reši što pre i na najbolji mogući način. Oni su zaista ponos Srbije.

Dejan Savić je najavio početak nove reprezentativne sezone:

Španija nije lak rival, žele da pokažu da je slab plasman na Evropskom prvenstvu u Budimpešti bio slab dan. Oni neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kazanju tako da će kroz Svetsku ligu pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre osvajanjem prvog mesta. To je i naš cilj. Igra se u 25 metarskom bazenu što je novina za sve. Tokom lige probaćemo veći broj igrača. Španija traži puni respekt i verujem da će nam niška publika pomoći da stignemo do pobede. Dugo nismo igrali u Nišu i radujemo se što smo ponovo na Čairu. Za nas je odlično što će igrati i Filip Filipović koji je bio povređen.

Živko Gocić je istakao ozbiljnost rivala:

Nikada sa njima nismo lako prolazili a znali su da nas neprijatno iznenade. Očekujem da će pune tribine Niša videti dobru igru. Kraći bazen ubrzava igru, biće više golova jer se neće gubiti vreme u tranziciji igre. Nadam se pobedi. Iako smo se tek okupili posle Budimpešte nema potrebe da se uigravamo.

Posle ovog dela konferencije na red je došla promocija saradnje sa sponzroima. Winner lopte zvanićne lopte VSS je predstavio Lajoš Varda, o Unika osiguranju je govorio Nikola Đukić dok je Nebojša Škero predstavio OMV. Bila je prisutna i Nevena Beljin ispred firme Tag heuer.

Pozdravio ih je generalni sekretar Nemanja Marijan:

Hvala što su prepoznali naš rad i želju da i pored svih teškoća zadržimo visok nivo u svetu. Takodje verujem da će nam se uskoro pridružiti i drugi sponzori.

Novi prijatelji VSS su istakli zadovoljstvo ulaskom u krug sponzora dok je Lajoš Varda rekao je saradnja sa VSS jedan od najvećih poslovnih poteza Winner lopti.

Prevoz za novinare

Autobus za sve zainteresovane novinare, koji žele da prisustvuju utakmici SRB – ESP, obaveštavamo da će polazak Lastinog mini busa za Niš biti u 13,00 sati, u utorak 18.11., sa parkinga SC Banjica. Neophodno je da redakcija prijavi svog novinara na mejl VS Srbije. Povratak je odmah nakon završetka utakmice.

Izvor: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.