Početna » Evrokupovi » Kvalifikacije za LŠ u Marselju i Herceg Novom !

Kvalifikacije za LŠ u Marselju i Herceg Novom !

Champions League logo 20132014

 

Prva runda kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2014/2015 počinje 26. septembra saopštio je u četvrtak LEN, i to u dve grupe u kojima će se dvanaest klubova boriti za deset mesta koja vode u drugu rundu. Grupa A igraće se u francuskom Marselju a timovi učesnici su : Radnički Kragujevac (Srbija), Posilipo Napulj (Italija), OSC Budimpešta (Mađarska), Spartak Volgograd (Rusija), Marselj (Francuska), Ligamus Tbilisi (Gruzija). Grupa B igraće se u Herceg Novom, a timovi učesnici su : Mladost Zagreb (Hrvatska), Vaspo Hanover (Nemačka), CSM Oradea (Rumunija), Monpelje (Francuska), Sinetz Kazanj (Rusija) i Jadran Herceg Novi (Crna Gora). Isti sistem kao i prošle sezone podrazumeva da samo poslednjepalsirani tim iz grupe ispada, i odlazi u kvalifikacije za Evropa kup, dok po pet nastavlja u drugu rundu gde će se formirati 4 grupe po 4 tima.

Kvalifikantima iz prve runde će se u sledećoj fazi pridružiti Primorje Rijeka (Hrvatska), Duizbirg (Nemačka), Solnok (Mađarska), Crvena zvezda (Srbija) i Jumze Istanbul (Turska). Druga faza u kojoj će 16 ekipa biti podeljeno u 4 grupe igraće se u 4 grada od 17. do 19. oktobra. Pobednici grupa i drugoplasirani ukrstiće se u konačnoj nok-aut rundi odakle će 4 najbolja konačno stići u grupnu fazu Lige šampiona koja počenje krajem novembra. Po šest klubova u dve grupe boriće se za završni turnir, koji će, kao i prošle sezone, biti održan krajem maja i početkom juna u Barseloni.

Timovi koji su na osnovu vajld – karti već plasirani u glavni deo takmičenja su : Jug Dubrovnik (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Špandau Berlin (Nemačka), Olimpijakos Pirej (Grčka), Eger (Mađarska), Breša (Italija), Partizan Beograd (Srbija), i Galatasaraj Istanbul (Turska).

Dakle, ništa se nije promenilo u sistemu takmičenja Lige šampiona u odnosu na prošlu godinu, osam timova je favorizovano a za 4 preostala mesta bori se 16 ekipa. Iz toga je jasno da će Liga šampiona i ove sezone ostati bez nekih jakih ekipa, a nadamo se da će sponzori i marketing, zbog kojih je sistem osmišljen, ove godine biti prisutni jer ih prošle sezone nismo videli u onoj meri u kojoj je LEN to obećavao.

I runda kvalifikacija za LŠ, od 26. do 28. septembra:

Grupa A (u Marselju) :

Radnički Kragujevac (Srbija), Posilipo Napulj (Italija), OSC Budimpešta (Mađarska), Spartak Volgograd (Rusija), Marselj (Francuska), Ligamus Tbilisi (Gruzija).

Grupa B (u Herceg Novom) :

Mladost Zagreb (Hrvatska), Vaspo Hanover (Nemačka), CSM Oradea (Rumunija), Monpelje (Francuska), Sinetz Kazanj (Rusija), Jadran Herceg Novi (Crna Gora).

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.