Početna » Domaća takmičenja » Igra se Regionalna liga !

Igra se Regionalna liga !

waterpoloVinylWallArtSticker_zpsc59cb6ec

 

Nakon što je pre 6 meseci pokrenuta ideja da se igra Regionalna vaterpolo liga koja uključuje i srpske klubove, iz Hrvatske stižu informacije da je izvesno da će ona početi od sledeće sezone, tačnije od oktobra. Kako je saopštio Hrvatski vaterpolo savez dogovor je definitivno postignut, i nova liga kreće u oktobru. To se moglo i pretpostaviti,  mada je bilo neizvesnosti, a jedna od novina je i sistem takmičenja o kome se dosta govorilo, ali nije bilo konkretnog rešenja. Dogovorena je jedna liga od 16 učesnika, u dve grupe po osam u prvoj fazi takmičenja, da bi se potom po četiri najbolje iz obe grupe našle u jednoj grupi, a timovi iz donjeg dela tabele u drugoj. Da li će se igrati plej-of, ili završni turnir, i po kom principu će timovi biti podeljeni nije poznato. Hrvatski savez navodi da će se dve grupe formirati na osnovu plasmana u protekloj sezoni. Siguran je broj učesnika, osam iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan tim iz Slovenije. 

Što se tiče srpskih klubova učesnici su Crvena zvezda, Radnički, Partizan, i Vojvodina. Iz Hrvatske će u Regionalnoj ligi verovatno nastaviti osam klubova iz Jadranske lige. To su : Primorje, Mladost, Jug, Mornar, POŠK, Jadran Split, Medveščak i Šibenik. Iz Crne Gore dolaze Jadran Herceg Novi, Budva i Primorac. Još uvek nije poznato koji će klub pretstavljati Sloveniju.

Svaka od 4 zemlje sigurno će nastaviti i sa domaćim šampionatima, po završetku Regionalne lige, a pošto su mesta u Ligi šampiona po principu vajld karti podeljena, najverovatnije će bar u prvoj sezonui put u Evropu biti trasiran prema plasmanu u domaćim šampionatima.

Više informacija, i jasniji kriterijumi podele po grupama i sistema takmičenja biće kada se sastane Upravni odbor lige, a nadamo se da će on prionuti na posao kako bi takmičenju u oktobru krenulo sa jasno definisanim pravilima i propozicijama. Regionalana liga mogla bi biti veliki iskorak za vaterpolo na prostoru bivše Jugoslavije, objediniće puno kvaliteta, konkurencije, a i sa ekonomske strane eventualni sponzori moći će da računaju na šire tržište na kome bi se reklamirali uz vaterpolo.

Kao što su Vaterpolo vesti već pisale, najbliži realizaciji TV prenosa je Sport Klub. Bez jake i dobre televizije iza sebe Regionalna liga nema budućnost pa ostaje nada da će se napraviti dobar dogovor sa Sport klubom, koji bi omogućio bar jedan, a nadamo se i dva  prenosa nedeljno.

Sledeći korak je pronalaženje sponzora, što je ključni i najteži korak za rukovodstvo. Putovanja klubova koštaju, kao i sudija i delegata, promocija, marketing, i sve druge stvari koje prate jaka sportska takmičenja, takođe. Da li na tržištu postoji kompanija koja ima interes da uloži , za vaterpolo, značajnu sumu novca ostaje da se vidi.

 

 

 

Jedan komentar

  • Ovo je jedana veoma losa idea, iako bio ona mogla dosta da prinese je ipak vazno da se kaze da hrvati i crnogroci imaju svoju ligu u kojoj nama nisu dali da ucestujemo. I mi ne trebamo da igram u zajednickoj ligi sa njima, mislim da ipak mozemo ici na sparing i trening utakmice u crnu goru i hrvatsku ali regionalna liga je jedan veoma losa idea. Posle svega sto je se desavalo srbi i dalje nisu dobro dosli u hrvatsku i gdje se cesto u gradu pise srbe na vrbe i postoji jaka mrzna prema drugim manjinama kao jeverjima.

    Nemoj da zaboravimo da crnogorzi i hrvati su godinama htjeli da oslabe srpski vaterpolo, i mislim da mi ipak trebama da vise saradjujemo sa rumunima, bugarima i makedoniji.

    Veoma je tesko igrati sa nekim kao hrvatima i crnogorcima koji zele da unesta nas vaterpolo i zato mislim da je ovo jedna veoma losa ideo. Srbija bi trebala da ojaca smoje vaterpolo prijatelstvo sa Italijom i ne se drugim drzavama u Balkanu gdje vec postoji saradnja.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.