Početna » Nacionalna selekcija » Benedek odredio tim za Evropsko prvenstvo !

Benedek odredio tim za Evropsko prvenstvo !

(Foto: vlv.hu)
(Foto: vlv.hu)

 

Selektor vladajućih šampiona Sveta Mađara Tibor Benedek objavio je u petak spisak igrača koji će se pred domaćom publikom boriti na Evropskom prvenstvu koje počinje 14. jula u Budimpešti.  U odnosu na sastav ekipe koja je prošlog leta u Barseloni osvojila svetsko zlato, Benedek je u tim uvrstio centra Martona Tota, a novajlija je i Balaš Erdelji koji je nastupao na proteklom Superfinalu Svetske lige u kome je Mađarska stigla do finala u kome je poražena od Srbije 6:10. Iz postave su ispali Kristijan Bedo i Bence Batori, kao i Daniel Anjal koji je bio u Dubaiju ali će mesto ustupiti iskusnom Adamu Dekeru.

Benedek se opredelio za sledeći sastav: Atila Deker, Viktor Nađ (golmani), Balaš Erdelji, Mikloš Gor-Nađ, Balaš Harai, Norbert Hošnjianski, Norbert Madaraš, Marton Sivoš, Marton Tot, Daniel Varga, Deneš Varga, Marton Vamoš.

Mađari su evrospko zlato osvajali rekordnih 12 puta, a poslednji put su bili zlatni 1999. godine u Firenci. Domaćini su prethodni put bili 2001. godine, kada su stigli do bronze.

Na predstojećem prvenstvu Mađarska će igrati u Grupi B sa Srbijom, Nemačkom, Hrvatskom, Francuskom i Španijom, a takmičenje otvara 14. jula duelom sa Španijom.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.