Početna » Nacionalna selekcija » Proba novih pravila na Tašu !

Proba novih pravila na Tašu !

Srbija Australija

U sklopu priprema za Superfinale Svetske lige i Evropsko prvenstvo u Budimpešti reprezentacija Srbije ugostila je selekcije Rusije i Australije. Ekipe su na Tašmajdanu odmerile snage u međusobnim duelima na dve četvrtine po novom FINA konceptu igre sa pet igrača u polju. Takav triagonalni turnir počeo je duelom Srbije i Rusije, domaći tim bio je bolji 12:9, da bi potom Rusi nadigrali Australijance 11:9, a zatim je ekipa ‘ Ozi šarksa’ uspela da iznenadi Srbiju i pobedi 10:8. Pretstavljanje ideje koja bi trebala da učini vaterpolo atraktivnijim posmatralo je oko dve stotine ljubitelja igre na Tašmajdanu.

Novi koncept uživo pretstavlja zanimljivu ideju, ali trening dueli nisu na videlo izneli celokupan utisak, pa je neophodno videti kako bi izgledao takmičarski duel na skraćenom igralištu, sa manjom loptom i pet igrača u polju. Rezultati mečeva u dve četvrtine pokazuju da to nesumnjivo vodi ka efikasnijem vaterpolu i novoj dinamici igre.

Očigledno je da u odbrani veći teret pada na igrače spoljne linije, koji u novom konceptu češće preuzimaju poziciju beka što je novina. Za prave zaključke i mogućnosti biće potrebno vreme, i bar jedno takmičenje u potpunosti realizovano prema takvom konceptu.

Srspki reprezentativci u subotu putuju u Dubai, gde će od ponedeljka braniti titulu u Svetskoj ligi, a među učesnicima je i Australija dok će Rusi povratak na veliku scenu imati u Budimpešti na Evropskom prvenstvu.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.