Početna » Nacionalna selekcija » Vaterpolo čas na Berkliju, Srbija bolja od Amerike !

Vaterpolo čas na Berkliju, Srbija bolja od Amerike !

0606usa-w-poloW-1024x628

 

Serija susreta SAD i Srbije u Kaliforniji nastavljena je u noći između subote i nedelje u Berkliju, a srpski tim zabeležio je novi trijumf, ovoga puta 18:15 (4:1,3:5, 8:6, 3:3). Efikasan i do finiša neizvestan duel pred punim tribinama čuvenog Univerziteta Kalifornija u Berkliju bio je prvi u seriji u kome se Srbija oslonila na pun sastav igrača, odnosno njih 15 koliko je selektor Dejan Savić mogao da povede u Kaliforniju. Bio je to i prvi meč Filipa Filipovića u seriji, a levoruki strelac odmah ga je i otvorio pogotkom. Ipak, žilavi domaćini nošeni publikom  uspeli su nekoliko puta posle velike razlike da se vrate u igru i sustignu rivale. Pravi vatromet golova viđen je u trećoj deonici, kada su SAD uspele da sustignu rivala na 14:14, ali je srpski tim imao spreman odgovor. Nakon dva promašena peterca SAD i nekoliko prilika za izjednačenje Srbija je sa dva gola rešila pitanje pobednika. Najefikasniji je bio centar šampiona Evrope Barselonete Nemanja Ubović sa 5 golova, Filipović je postigao tri,  Dušan Mandić i Andrija Prlainović po dva, dok su se jednom u strelce upisali Nikola Rađen, Slobodan Nikić i Nikola Dedović. U timu Dejana Udovičića Aleks Bouven je prednjačio sa 6 golova, dok je Bret Bonani postigao 4.

Serija se završava u nedelju na još jednom od prestižnih Univerziteta, na Stenfordu čime će biti okončana turneja srpskog tima sa SAD koja je ujedno i priprema za nastup na Superfinalu Svetske lige u Dubaiju.

Nakon tri duela domaćini u podmlađenom sastavu pod vođstvom selektora Udovičića nisu uspeli da nanesu poraz srpskom timu, ali sigurno da mogu mnogo da nauče od aktuelnih evropskih šampiona i pobednika Svetske lige. Po povratku u zemlju vaterpolisti Srbije neće imati mnogo vremena za odmor pošto već u subotu putuju u Ujedinjene arapske emirate gde ih u velelepnom Hamdan kompleksu bazena očekuje borba za tutulu najboljih u Svetskoj ligi koju su osvajali rekordnih 7 puta.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.