Početna » Nacionalna selekcija » Novi koncept vaterpola i pobeda Srbije nad Amerikom

Novi koncept vaterpola i pobeda Srbije nad Amerikom

navijac_srb

 

Na turneju u Kaliforniji slekcija Srbije je u noći između četvrtka i petka igrala sa selekcijom SAD na bazenu Univerziteta Kalifornija u Dejvisu, a prve dve četvrtine susreta igrane su po eksperimentalnim pravilima. Srbija je u duelu na skraćenom igralištu (25 metara) i sa pet igrača u polju bile bolja u efikasnom susretu sa 15:8 (8:3, 7:5), a novi koncept igre koji je zamisao FINA više je odgovarao srpskom timu. Andrija Prlainović vodio je listu strelaca sa četiri pogotka, Slobodan Nikić pogodio je tri puta, Nikola Dedović i Miloš Ćuk po dva, a jednom su se u strelce upisali Stefan Mitrović, Nikola Rađen i Duško Pijetlović. Kod Amerikanaca centar Crvene zvezde Džon Man uspeo je dva puta da savlada Gojka Pijetlovića. Osvrt na novi kopncept igre dao je selektor Srbije Dejan Savić.

„Rano je za neki sud o novim pravilima. Ovo je tek prvi meč u kojem smo učestvovali. Možda se dobija na atraktivnosti a gubi na kvalitetu i pitanje je šta publici više odgovara da bi dolazila u većem broju“, rekao je Savić za Internet stranicu Vaterpolo saveza Srbije.

U nastavku meča na Univerzitetu Kalifornija igralo se još dve četvrtine po regularnim pravilima, a i tu je Srbije bila bolja 4:3 (2:2, 2:1). Strelci su bili Duško Pijetlović dva puta i Slobodan Nikić i Sava Ranđelović po jednom. Serija susrtea nastavlja se u subotu novim duelom, ovaj put u Berkliju a završava se duelom na Stanfordu čime će biti kompletirana serija od 4 susreta koja služi kao priprema dva tima za predstojeće Superfinale Svetske lige u Dubaiju od 16. juna.

Novi koncept za vaterpolo isproban u Dejvisu je jedna od mogućnosti za unapređenje vaterpola, i pre svega privlačenje većeg broja publike na bazene kako bi sport dobio na popularnosti. U poslednje vreme priča se i o osnivanju profesionalne lige u Americi što bi sigurno bilo veliki podstrek za vaterpolo.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.