Početna » Domaća takmičenja » Nastavak finalne serije u Kragujevcu !

Nastavak finalne serije u Kragujevcu !

IMG_0614

U sredu je u Kragujevcu na programu drugi meč finalne serije šampionata Srbije u kome će Radnički ugostiti aktuelne prvake vaterpoliste Crvene zvezde. Meč je na programu od 17.45 na bazenu SC Park uz diraktan televizijski prenos na drugom programu RTS-a. Prvi duel u petak pripao je nakon velike borbe Zvezdi rezultatom 12:11, a šampion Srbije biće tim koji stigne do tri pobede. Domaći se uzdaju u podršku sa tribina u sredu, i u tom cilju ulaz na bazen će biti besplatan, a karte se mogu podići u prostorijama Radničkog. Kapiten Kragujevčana Filip Filipović na konfereciji za medije uoči susreta rekao je da se nada sportskoj podršci navijača.

„Smatram da će, ova utakmica, za razliku od prošle, proteći u sportskoj, fer i korektnoj atmosferi, pre svega od strane navijača, koje pozivam da nas podrže u što većem broju. U ovom trenutku, kada nam mnogi zatvaraju vrata i okreću leđa, njihova pomoć nam je i te kako potrebna. Apelujem na sve ljubitelje vaterpola da dođu i da na civilizovan način podrže ekipu Radničkog, za razliku od onoga što smo videli u petak. Na stranu ćemo staviti sve ostale činioce koji su doveli do poraza i mislim da treba da se okrenemo nama samima“ zaključio je Filipović, apelovavši na čelnike Grada da ispoštuju ugovorene obaveze, kako bi klub funkcionisao na pravi način i nastavio da donosi trofeje“, kazao je levoruki as.

Radnički neće moći da računa na pomoć iskusnog centra Miloša Korolije koji zbog povrede ne može da nastupi, ali se očekuje njegov povratak za naredni duel. Sa druge strane crveno-beli ne mogu da računaju na Nikolu Rađena koji je na prošlom susretu isključen sa pravom zamene zbog grubosti.

Jedan od najboljih strelaca Crvene zvezde Strahinja Rašović smatra da će izostanak Rađena biti nedostatak, ali da je ekipa pokazala u prvom meču veliku želju i borbenost koja bi mogla da bude odlučujuća i u drugom meču.

„Nedostajaće nam Rađen, ali moramo da se skupimo. Pobeda u Beogradu nam je bila veoma važna, a kao sportisti učinićemo sve da ih matiramo u Kragujevcu. Nedostaju nam jake evropske utakmice, ali hrabri to što uvek idemo do kraja. U prvom meču smo pokazali veliku želju, borbenost, odlučnost“, rekao je zvezdin vaterpolista za list Sport.

Dva tima su do sada odigrali četiri duela u Kragujevcu, u kojima  je jedmom bilo nerešeno na startu prošle sezone, dok su Kragujevčani u naredna tri meča slavili, pa su blagi favoriti na svom bazenu da dođu do izjednačenja u seriji.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace