Početna » Domaća takmičenja » Zemun, TENT i Singidunum sigurnim koracima ka F4

Zemun, TENT i Singidunum sigurnim koracima ka F4

II liga

Prva B liga Srbije ulazi u samu završnicu regularnog dela takmičenja, a za mesta na finalnom turniru ima za 4 najbolja tima. Pobedam proteklog vikenda ta mesta su i praktično obezbedile ekipe TENT-a iz Obrenovca, Zemuna i Singidunuma, a u istoj situaciji je i Stari Grad koji će meč 12. kola Grupe B protiv Beograda tek odigrati. Jedini tim koji bi mogao da se umeša u borbu je Partizan 2 u Grupi B, ali taj mladi tim po propozicijama takmičenja nema pravo plasmana tako da je nekoliko mečeva uoči kraja situacija prilično jasna, ali ostaje da se vidi kakve će biti startne pozicije jer može doći do promena mesta na tabeli prvoplasiranih timova. Sa odličnom igrom nastavila je ekipa Zemuna koja od sredine takmičenja igra odlično i sa formom u uzlaznoj putanji našla se pri vrhu tabele. U 12. kolu Grupe B Zemun je na svom bazenu bio bolji od kruševake Rasine sa 20:6 i sa 22 boda zauzima drugu poziciju Grupe B iza Starog Grada koji ima dva boda više.

U Grupi A na bazenu Milan Gale Muškatirović vrlo borbenu i efikasnu utakmicu odigrali su Dorćol i Taš. Iako su oba tima ostala bez šansi za plasman u završnicu komšijsko rivalstvo bilo je dovoljno da se priredi odlična takmičarska utakmica koja je posle velike borbe pripala Dorćolu rezultatom 18:16. Dorćolci su pobedom pretekli rivala na tebli pa sada oni drže treću poziciju sa 10 bodova, jednim više od Taša koji je pao na 4. poziciju.

Lider Grupe A i jedan od favorita za titulu obrenovački TENT nastavio je niz pobeda, a do osme su Obrenovčani stigli trijumfom protiv Šapca 12:6. TENT sa maksimalnim učinkom ima 24 boda, tri više od drugoplasiranog Singidunuma i to su ekipe koje će se boriti za startne pozicije na F4. Singidunum je u ponedeljak slavio protiv poslednjepasiranog Valisa 93 sa ubedljivih 16:1. U narednom kolu u raspletu Grupe A sastaju se TENT i Singidunum u borbi za prvu poziciju.

U Grupi B u 12. kolu pored Zemuna pobedu je zabeležio Valis koji je slavio na gostovanju Bečeju sa 14:4. Pored solidne partije ove sezone Valjevce raduje i vest da bi uskoro olimpijski baze u petnici mogao da dobije krov, a vaterpolisti iz tog grada šansu da se nesmetano pripremaju, treniraju i u budućnosti zabeleže još bolje rezultate.

Prva B liga Srbije, rezultati mečeva i tabele:

Grupa A:

Dorćol – Taš 18:16 (4:5, 4:4, 5:3, 5:4)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: 300. Sudije: Vukašinović i Stefanović.

DORĆOL: Urošević, Vukotić, Đukić, Čedić 2, Bašić 4, Janković, Ursić, Kocić 7, Milojević 1, Markulin 4, Andrejević, Rajčević, Kostić. Trener: Jovanović.

TAŠ: Pavlović, Kazimirović 2, Sarić, Aleksić, Milićević 1, Tabaković, Ljubenović 7, Žeželj, Jaćimović 2, Mandrapa, Sajko 1, Janković 2, Ilić, Radalj 1. Trener: Pešić.

TENT – Ša­bac 12:6 (3:1, 2:2, 4:1, 3:2)

Ba­zen u Obre­nov­cu. Su­di­je: Kne­že­vić (Be­čej) i Ba­ča­nji (No­vi Sad).

TENT: Ća­la­san, Pe­tro­vić 1, Si­mić, Je­go­ro­vić, Ču­brić 3, Sa­vić, Ju­kić, Pe­tro­ni­je­vić, Ra­đe­no­vić 1, Ćo­rić 5, In­đić 2, Sta­ni­šić, Ilić, Ob­ra­do­vić. Tre­ner:Ma­lić.

ŠA­BAC: Alek­sić, Mir­ko­vić, Ži­va­no­vić 3, An­drić, Traj­ko­vić, Te­šić 1, Car, Avra­mo­vić, Bo­gi­će­vić, Lon­ča­rić 1, S. Ni­ko­lić 1, B. Ni­ko­lić. Tre­ner: Pe­tro­vić.

Singidunum – Valis 93 16:1 (2:1, 5:0, 2:0, 7:0)

Bazen Banjica. Sudije: Raković Krstonošić i Mišković (oboje Beograd).

SINGIDUNUM: Kaličanin, Čabrilo 3, Mojić 2, Milosavljević 2, Damjanović, Taknkosić 1, Bijelić 2, Stjepanović, Daničić, Vraneš, Drašović 2, Pešikan 1, Miljević, Gigović. Trener: Milaković.

VALIS 93: D. Popović, Bobovac, Petković, Nešković, Marić, Lazić, Popić, Gligorijević, Velkić, Mitrović, Đorđević, Čučković 1, Ilić, Šilobad. Trener: Milanović.

Tabela: TENT 24, Singidunum 21, Dorćol 10, Taš 9, Šabac 4, Valis 93 3.

Grupa B:

Zemun Bosal – Rasina 20:6 (3:1, 5:1, 6:3, 6:1)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Gledalaca: 100. Sudije: Dragin i Jovanović. Isključenja: Zemun 17, Rasina 5. Peterci: Zemun 3 (2).

ZEMUN BOSAL: Marković, Orelj 3, Đukić, Ljubenović 1, Perković 2, Dragišić, Tušup, Trbojević 2, Jovanović 1, Maksimović 5, Timotić 3, Kecojević, Vasović, Vasiljević 3. Trener: Ivanović.

RASINA: Radičević, Kolarski 1, Arsić 1, Bojić, Tomašević, Maksimović, Zbiljić, S. Živković 1, Vasojević, Đurđević 1, Šošić, M. Živković. Trener: Matejić.

Bečej – Valis 4:14 (2:3, 1:3, 0:4, 1:4)

Bečej – Plivalište OSC „Đorđe Predin Badža”. Gledalaca: 50. Sudije: Kiš (Novi Sad) i Petrović (Zrenjanin). Igrač više Bečej 4 (0), Valis 8 (4).

BEČEJ: G. Palotaš, Prkosovački 1, Filipović, Mandić, Dobožanov 1, Ž. Bušić, Živkov, A. Bušić 2, Tot, Drobina, S. Palotaš, Glavaški. Trener Marić.

VALIS: Radosavljević, Pinić, Genčević, Rakić 5, Bodražić 3, Veljković, Baltić, Plavšić, Mijatović 3, Aleksić 2, Kirić 1. Trener: Vasiljević.

Stari Grad – Beograd

Slobodan je : Partizan 2

Tabela : Stari Grad 24, Zemun Bosal 22, Partizan 2 21, Bečej (+1) 13, Beograd (-1) 11, Valis 7, Rasina 4.

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace