Početna » Nacionalna selekcija » FINA Konferencija u Kankunu, žreb za Svetski Kup

FINA Konferencija u Kankunu, žreb za Svetski Kup

fwwpc_fpss_1

Prvod dana FINA Konferencije posvećene vaterpolu u meksičkom Kankunu obavljen je žreb za Svetski Kup u Almatiju, a vladajući šampion Srbija igraće u Grupi A sa selekcijom Crne Gore, SAD i Južne Afrike. U Grupi B su Hrvatska, domaćin Kazahstan, Australija i Mađarska. Turnir, 15. po redu Svetski Kup, odražeće se od 19. do 24. avgusta u Almatiju, a prethodni put 2010. u rumunskoj Oradei zlato je prilap Srbiji pobedom u finalu od 13:7 protiv Hrvatske dok su u bronzu osvojili Španci.

FINA konferencija u Kankunu započela je u četvrtak 27. februara sa ciljem da se kroz saradnju i iskusitva stručnjaka iz drugih sportova unapredi položaj vaterpola. Pre svega napredak je potrebno ostvariti na polju marketinga i finansija. Između ostalih svoja iskustva sa vodećim ljudima FINA za vaterpolo i istaknutim ličnostima iz sveta vaterpola podeliće menadžeri takmičenja poput košarkaške NBA lige, hokejaške lige NFL, kao već etabliranih i uspešnih organizacija koje ujedinjuju sport i dobro poslovanje.

Prisutni će biti i ljudi iz nekih mlađih, i uslovno rečeno manjih sportova koji takođe beleže uspeh i imaju prihode koji omogućuju dalji razvoj i napredak. To je ujedno bila prilika da se održi i žreb za nastupajuća takmičenja u vaterpolu pod okriljem FINA kao što je Svetski Kup, i Interkontinentalne kvalifikacije za Superfinale Svetske lige u Dubaiju sredinom juna.

Žreb za Svetski Kup u Almatiju od 19. do 24. avgusta:

Grupa A : Srbija, Crna Gora, SAD, Južna Afrika.

Grupa B: Hrvatska, Kazahstan, Australija, Mađarska.

 

Interkontinentalne kvalifikacije Svetske lige u Šangaju od 26. maja do 1. juna:

Grupa A : Kanada, Kazahstan, Japan, Australija.

Grupa B : Kina, Južna Afrika, SAD, Brazil.

Plasman na Superfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupa, i najbolje trećeplasirana.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.