Početna » Nacionalna selekcija » FINA Konferencija u Kankunu, žreb za Svetski Kup

FINA Konferencija u Kankunu, žreb za Svetski Kup

fwwpc_fpss_1

Prvod dana FINA Konferencije posvećene vaterpolu u meksičkom Kankunu obavljen je žreb za Svetski Kup u Almatiju, a vladajući šampion Srbija igraće u Grupi A sa selekcijom Crne Gore, SAD i Južne Afrike. U Grupi B su Hrvatska, domaćin Kazahstan, Australija i Mađarska. Turnir, 15. po redu Svetski Kup, odražeće se od 19. do 24. avgusta u Almatiju, a prethodni put 2010. u rumunskoj Oradei zlato je prilap Srbiji pobedom u finalu od 13:7 protiv Hrvatske dok su u bronzu osvojili Španci.

FINA konferencija u Kankunu započela je u četvrtak 27. februara sa ciljem da se kroz saradnju i iskusitva stručnjaka iz drugih sportova unapredi položaj vaterpola. Pre svega napredak je potrebno ostvariti na polju marketinga i finansija. Između ostalih svoja iskustva sa vodećim ljudima FINA za vaterpolo i istaknutim ličnostima iz sveta vaterpola podeliće menadžeri takmičenja poput košarkaške NBA lige, hokejaške lige NFL, kao već etabliranih i uspešnih organizacija koje ujedinjuju sport i dobro poslovanje.

Prisutni će biti i ljudi iz nekih mlađih, i uslovno rečeno manjih sportova koji takođe beleže uspeh i imaju prihode koji omogućuju dalji razvoj i napredak. To je ujedno bila prilika da se održi i žreb za nastupajuća takmičenja u vaterpolu pod okriljem FINA kao što je Svetski Kup, i Interkontinentalne kvalifikacije za Superfinale Svetske lige u Dubaiju sredinom juna.

Žreb za Svetski Kup u Almatiju od 19. do 24. avgusta:

Grupa A : Srbija, Crna Gora, SAD, Južna Afrika.

Grupa B: Hrvatska, Kazahstan, Australija, Mađarska.

 

Interkontinentalne kvalifikacije Svetske lige u Šangaju od 26. maja do 1. juna:

Grupa A : Kanada, Kazahstan, Japan, Australija.

Grupa B : Kina, Južna Afrika, SAD, Brazil.

Plasman na Superfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupa, i najbolje trećeplasirana.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace