Početna » Domaća takmičenja » Duel Zvezde i Radničkog u petak na Tašu !

Duel Zvezde i Radničkog u petak na Tašu !

IMG_8871

Novi okršaj Crvene zvezde i Radničkog očekuje ljubitelje vaterpola u petak od 19.00 časova na bazenu Tašmajdan uz direktan prenos na televiziji Sport Klub 1. Biće to derbi 12. kola prvenstva Srbije, i ujedno meč na kome će se odlučivati o prvom mestu na tabeli, i domaćem terenu u eventualnoj finalnoj plej-of seriji. Susret finala Kupa Srbije krajem janura između istih timova imao je epski završetak pošto je golman crveno-belih Denis Šefik u poslednjoj sekundi sa svog gola pogodio protivničku mrežu za trijumf 12:11. To je bio treći pehar za Beograđane osvojen u direktnom duelu sa Radničkim posle titule prvaka Srbije 2012/2013 i Superkupa Evrope. Ipak, pred novi duel Kragujevčani su u blagoj prednosti. Oni su u jesenjem delu prvenstva slavili na svom terenu 8:7, i trenutno drže prvu poziciju na tabeli sa 33 boda, pa bi im i nerešen ishod odgovarao da sačuvaju vrh. Crveno-belima je za preuzimanje vođstva potrebna pobeda od dva gola razlike.

Pred gostovanje u Beogradu Radnički je organizovao konferenciju za medije na kojoj je trener ekipa Dejan Jovović istakao da njegov tim može da ostane neporažen na Tašu.

„Očekuje nas prava ligaška utakmica koja nosi epitet derbija. Rivalstvo između nas i Crvene zvezde je nešto što garantuje još jednu neizvesnu borbu. Sigurno da je pred nama teško gostovanje, jer crveno-beli retko gube na Tašmajdanu, ali mislim da smo pokazali u finalu Kupa da možemo da izdržimo atmosferu koja se stvara i iznesemo utakmicu do kraja. Ovo je ligaška utakmica koja može da donese mnogo toga, ali sa druge strane, taj domaći teren nije nešto što garantuje osvajanje prvenstva“, rekao je strateg Radničkog.

Zvezda i Radnički odigrali su do sada deset zvaničnih mečeva, a na svih pet utakmica na Tašu crveno-beli su pobedili. Radnički je kod kuće bio bolji tri puta, jednom je meč završen nerešeno, a na finalu Supekupa u Bečeju pobedili su Beograđani.

Iskusni igrač crveno-belih Marko Avramović pred duel smatra da je utakmica važna, ali ne i odlučujuća u borbi za titulu.

“ Utakmica je bitna, odlučuje o prvom mestu, ali mi je u Zvezdi ne doživljavamo kao biti ili ne biti. Po meni nije ni presudna, jer prvo mesto ne garantuje i titulu. Uostalom, moraće neko jednom i da izgubi kod kuće“, rekao je Avramović za list Večernje novosti.

Do kraja šampionata ostalo je još tri kola, a potom kreće plej-of runda u kojoj će se prvoplasirani tim na tabeli sastati u polufinalu sa četvrtim, a drugoplasirani sa trećim. Do tada Radnički očekuju dalje borbe u Ligi šampiona u kojoj su jedini neporaženi tim i siguran putnik na završnicu u Braseloni. Sa druge strane aktuelni šampion Evrope Crvena zvezda prinuđena je da zbog manjka kavlitetnih mečeva u domaćoj ligi podiže formu kroz trening utakmice. Prošle nedelje crveno-beli su gostovali rumunskoj Oradei.

Meč je na programu od 19.00 časova, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Tašmajdana. Pored duela za prvo mesto u okviru 12. kola u subotu će se u Kikindi sastati ŽAK i Banjica dok su dueli Vojvodina – Partizan i Nais – Dunav na programu naredne subote.

Dame će kompletno 7. koilo odigrati za vikend, a od mečeva se izdvaja prvi derbi u ženskom vaterpolu Crvena zvezda – Partizan koji je na programu u subotu od 19.00 časova. U nedelju se sastaju Vojvodina i Taš 2000, kao i Senta – Bečej, dok u ponedeljak Stari Grad dočekuje Vračar.

U Prvoj B ligi u derbiju Grupe B u ponedeljak od 16.00 Stari Grad dočekuje Zemun Bosal, a u ostlim susretima te grupe igraju još Rasina – Bečej i Partizan 2 – Beograd. U Grupi parovi su Taš – TENT, Šabac – Singidunum i Valis 93 – Dorćol.

 

 

2 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.