Početna » Evrokupovi » Evropa Kup: Nerešeno u Zagrebu, pobeda Spartaka u Napulju !

Evropa Kup: Nerešeno u Zagrebu, pobeda Spartaka u Napulju !

03

Takmičenje u Evropa Kupu stiglo je do polufinala, a prvi dueli igrani su u subotu posle čega je borbi za trofej najbliži šampion Rusija Spartak iz Volgograda koji je na gostovanju Akvakjari u Napulju trijumfovao 12:10, i imaće prednost na revanšu 5. marta. U Zagrebu su domaća Mladost i Posilipo igrali nerešeno 8:8, pa će se finalista znati tek nakon duela na Skandoneu.

Spartak je na gostovanju Akvakjari stigao do velike prednosti zahvaljujući odličnoj igri na staru i u finišu meča. Rusi su dobili prvu četvrtinu sa 3:1, a potom su domaći predvođeni trostrukim strelcima Antoniom Petkovićem i Luiđijem Di Konstancom uspeli da se vrate u meč i povedu pred završnu deonicu sa 9:8. Ipak Spartak je imao više svežine i snage i odličnom partijom u finišu pretekao rivala i stvrio dva gola zalihe za finiš u Volgogradu. Bek Pavel Kalturin predvodio je Spartak sa 4 gola.

Posilipo, drugi predstavnik Napulja u polufinalu gostovao je Mladosti i u izjednačenom meču imao priliku da i pobedi domaćine, ali su domaću u završnici izjednačili i zadržali šansu da u revanšu iznenade rivale i plasiraju se u finale. Đulijano Matijelo i Paride Saćoja bili su dvostruki strelci za goste, dok je Ivan Milaković bio dvostruki strelac za domaće.

Evropa Kup, rezultati mečava polufinala (revanš na programu 5. marta)

Akvakjara – Spartak Volgograd 10:12 (1:3, 4:2, 4:3, 1:4)

Mladost – Posilipo 8:8 (4:3, 0:2, 1:1, 3:2)

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.