Početna » Nacionalna selekcija » Poznati učesnici FINA Svetskog kupa, Srbija brani titulu !

Poznati učesnici FINA Svetskog kupa, Srbija brani titulu !

FINA

FINA Svetski kup, odražaće se sredinom avgusta u Kazahstanu, a aktuelni šampion Srbija imaće priliku da brani tron, iako zbog slabog plasmana na Svetskom prvenstvu u Barseloni nije trebalo da učestvuje. Ipak, FINA je odlučila da Srbija kao prvak Evrope dobije pravo nastupa u žestokoj konkurenciji koju je FINA objavila u četvrtak a čine je Mađarska, Crna Gora, Hrvatska, SAD, Australija, Južna Afrika i domaća selekcija Kazahstana. Turnir je na programu od 19. do 24. avgusta u Alma Ati.

Srbija je osvojila prethodni turnir 2010. u Oradei kada je u finalu savladala Hrvatsku sa 13:7, a kao Srbija i Crna Gora bila je najbolja 2006. u Budimpešti. Sa još dva zlata Jugoslavije u dosadašnjih 14 izdanja FINA Svetskog kupa Srbija je najuspešniji tim sa 4 zlatne medalje.

U konkurenciji dama takmičenje će biti održano u ruskom Kazanju od 12. do 17. avgusta, a jaku konkurenciju sedam selekcija čine: Kina, Australija, SAD, Južna Afrika, Rusija, Mađarska, Španija.

Žreb za oba turnira biće obavljen naknadno, a pobednici će obezbediti pravo nastupa na Svetskom prvenstvu u Kazanju 2015. godine.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.