Početna » Nacionalna selekcija » Mađarska bolja od SAD u test meču !

Mađarska bolja od SAD u test meču !

Hunagry - USA

U sklopu posete Mađarskoj i nastupa na Volvo Kupu selekcija SAD predvođena srpskim stručnjakom Dejanom Udovičićem odigrala je u utorak prijateljski meč sa reprezentacijom domaćina. Oba tima igrala su u izmenjenom sastavu u odnosu na nastupe na Svetskom prvenstvu u Barseloni, a Mađari su slavili sa 13:6. Ipak, možda i zanimljivije od rezultata bila je inovacija u organizaciji same igre. Sudije susreta Vogel i Šekelji nosili su opremu za komunikaciju kojom su mogli međusobno da razgovraju, kontaktiraju zapisnički sto i obrate se publici ukoliko je potrebno da razjasne neku odluku. Sve je učinjeno po ideji Ištvana Gergeljija kako bi se igra učinila jasnijom i atraktivnijom za publiku.

Organizatori susreta su otišli korak dalje u želji da unaprede sportsku pretstavu i nakon meča podelili publici anketu kako bi saznali kako im se svideo meč, i posebno tehničke inovacije. Sudija Gabor Vogel zadovoljan je uređajem i smatra da doprinosi kvalitetu suđenja i atraktivnosti igre.

“ Vrlo sam zadovoljan, mogao sam da komuniciram sa kolegom. Sudija  koji prati napad može nešto da propusti, ali uz ovaj uređaj kolega koji prati zbivanja sa druge strane u mogućnosti je da sugeriše i na taj način olakša posao i pomogne. Uz to možemo se obratiti publici, objasniti neku odluku i tada činimo pravu stvar jer je naša dužnost da pružimo kvalitetnu zabavu i vaterpolo“, kazao je Vogel.

 

Gabor Vogel

 

Osim tehničkih unapređenja koja su sada oprobana u praksi, timovi su imali prilike da odmere snage na početku reprezentativne sezone i pripreme se za nastupajući Volvo kup. Domaćini su bili ječi od starta, iako su Amerikanci držali priključak do druge četvrtine, Mađarska je do poluvremena uspela da stekne odlučujuće vođstvo i na kraju stigne do ubedljivog trijumfa.

Gabor Kovač bio je najefikasniji u redovima domaćih sa 3 gola, dok je u redovima SAD Aleks Bouven dva puta bio strelac. Reprezentativci SAD koji nastupaju za srpske klubove Majkl Rozental i Džon Man bili su u sastavu ekipe Dejana Udovičića, i uspeli da postignu po jedan gol.

Istog dana u Pertu Australija i Hrvatska odigrali su i drugi prijateljski susret, a posle pobede doomaćina u prvom duelu 12:9, drugi susret završen je nerešenim rezultatom 9:9.

Prijateljski mečevi:

Mađarska – SAD 13:6 (3:2, 5:2, 2:2, 3:0)

Australija – Hrvatska 9:9 (3:2, 2:1, 2:3, 2:3)

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.