Početna » Domaća takmičenja » Važna pobeda ŽAK-a, Radnički lako sa Vojvodinom !

Važna pobeda ŽAK-a, Radnički lako sa Vojvodinom !

(Foto: VK Radnicki)
(Foto: VK Radnicki)

 

U dva meča 9. kola prvenstva Srbije igrana u subotu pobede su ostvarili kikindski ŽAK i Radnički iz Kragujevca. Posebno važne bodove u duelu sa direktnim konkurentom na tabeli osvojili su Kikinđani koji su pred svojom publikom uspeli da savladaju niški Nais sa 8:7, i tako umaknu rivalu na tabeli u borbi da se izbegne 7. pozicija koja na kraju regularnog dela takmičenja vodi u doigravanje za opstanak. Na početku sezone u 2. kolu u Nišu isti timovi igrali su nerešeno, a ŽAK je na svom bazenu uspeo da trijumfuje iako su Nišlije pretile da u završnici izbore bod. Nemanja Budurin bio je četvorostruki strelac za pobednike dok je Aleksandar Čavić da tri gola za Nais.

Radnički je na svom bazenu posle velikog uspeha u Ligi šampiona u sredu u Breši dočekao Vojvodinu, a tribine bazena Park bile su dobro popunjene Kragujevčanima koji su došli da pruže podršku liderima na tabeli. Od starta utakmice Radnički je imao ubedljivu prednost i lako trijumfovao rezultatom 19:5.To je bio deveti trijumf Radničkog u isto toliko mečeva u domaćem prvenstvu.

Debi na klupi Vojvodine zabeležio je Marko Orlović koji je zamenio Dejana Stanojevića. Debitananta je bilo i u redovima domaćih, a prvi zvaničnu utakmicu za Radnički odigrao je 15-godišnji Nemanja Mladenović.

Na listi strelaca prednjačio je kapiten Filip Filipović sa pet golova dok su Boris Popović i Vedran Ćirković dali po tri. Kod gostiju dvostruki strelac bio je Miloš Maksimović.

U preostalim mečevima 9. kola sastaju se još Dunav – Crvena zvezda u ponedeljak i Banjica – Partizan u utorak.

Prva A liga Srbije, rezultati mečeva 9. kola:

Žak – Nais 8:7 (2:1, 2:2, 3:1, 1:3)

Kikinda – Bazen SC Jezero. Gledalaca: 150. Sudije: Putniković (Beograd), Virijević (Zrenjanin). Igrač više: ŽAK 9 (1), Nais 8 (2). Peterci: ŽAK 2 (1), Nais 2 (1).

ŽAK: Kozarski, Trkulja 1, Rozental 1, Budurin 4, Bogdanović 2, Korovljev, Dragić, Pavić, Arnuš, Bosančić, M. Romić, Marčeta, D. Romić, Talaja. Trener: Bašić.

NAIS: Lazić, Kostić, Čavić 3, M. Milošević, Sadiković, Milijanović 2, Živić, Vasić, Stevanović, Šilj 1, Rakonjac, D. Milošević, Živković, Pavičić 1. Trener: Blagojević.

Radnički Kon Tiki – Vojvodina 19:5 (6:1, 6:0, 4:1, 3:3)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Milojević (Kraljevo) i Jovančević (Vrnjačka Banja). Igrač više: Radnički 6 (4), Vojvodina 8 (1). Peterci: Radnički 3 (2), Vojvodina 2 (2).

RADNIČKI: Radić, Mladenović, B. Popović 3, Korolija 2, Ćirković 3, Miličić 2, Ćirić, Basara 2, Zloković, F. Filipović 5, Marković 1, Đ. Filipović, S. Popović, Vuksanović 1. Trener: Jovović.

VOJVODINA: Dobožanov, Petrovski, Maksimović 2, Porobić, Jovanović, Joksimović 1, Stojčić, Ćatović 1, Njegovan, Vasić 1, Matković, Cukić, Vitorović, Lekić. Trener: Orlović.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace