Početna » Domaća takmičenja » Odbijena žalba Radničkog na gol Šefika u finalu kupa !

Odbijena žalba Radničkog na gol Šefika u finalu kupa !

sp-logo-vaterpolo

Utakmica finala Kupa Srbije između Radničkog  i Crvene zvezde neće biti ponovljena, kako je u žalbi zahtevao tim iz Kragujevca. Odlukom Takmičarske komisije Vaterpolo saveza Srbije žalba je odbijena pa trofej kupa ostaje u rukama crveno-belih koji su u nedelju na Tašmajdanu slavili 12:11 pogotkom golmana Denisa Šefika u poslednjoj sekundi. Prva osnova žalbe Kragujevčana, da je Šefik uputio šut nakon isteka vremena, odbijen je pregledom snimka pošto je utvrđeno da je lopta napustila šaku golmana pre zvuka sirene koja je jedino validno merilo za istek vremena. Drugi osnov žalbe, da je Zvezedin golman zamahnuo jednom pre nego što je izveo loptu, što po novim pravilima, nije dozvoljeno, odbijen je jer takva pitanja ne mogu biti osnov žalbe budući da se radi o slobodnom sudijskom uverenju. Ipak sudije finala Nenad Golijanin i Željko Ragač suspendovani su na najmanje pet mečeva. Sledeća instanca eventualne dalje žalbe Radničkog je Arbitraža Olimpijskog komiteta Srbije.

Saopštenje Vaterpolo saveza Srbije povodom žalbe Radničkog :

Takmičarski odbor je odbio žalbu Radničkog Kon Tiki. Po završetku sastanka koji je trajao oko 90 minuta javnost je obaveštena o odlukama. Na osnovu analize snimka utvrđeno je da je Šefik šutirao kao golu Radića neposredno pre zvuka sirene kojom se označava kraj utakmice. Taj deo žalbe Radničkog je mogao da se podvede pod materijalnu povredu pravila.

Drugi deo žalbe koji se odnosio na nepropisno izvodjenje udarca od strane Šefika  je takodje odbijen jer po Pravilniku ovakve odluke ne mogu biti predmet žalbe jer predstavljaju slobodno sudijsko uverenje.

Doneta je odluka da se suspenduju sudije Nenad Golijanin i Željko Ragač i najmanje pet utakmica neće biti delegirani za utakmicu a ta kazna može da bude i veća.

Radnički imao pravo žalbe Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.