Početna » Domaća takmičenja » Dorćolu derbi protiv Taša, TENT i Singidunum na vrhu !

Dorćolu derbi protiv Taša, TENT i Singidunum na vrhu !

Prva B liga

Učesnici B lige za vikend su igrali mečeve poslenjeg kola u ovoj godini. Najviše uzbuđenja viđeno je na bazenu Milan Gale Muškatirović gde su u komšijskom derbiju Grupe A snage odmerili vaterpolisti Dorćola i Taša. Vrlo uzbudljiv meč sa pravom je poneo epitet derbija, a odluka o pobedniku doneta je u poslednjim sekundama susreta. Nakon velike i izjednačene borbe Dorćolci su u poslednjem periodu uspeli da preokrenu rezultat i pogodkom u zadnjim sekundama odnesu ceo plen trijumfom 12:11. Sa dobrom formom nastavlja i Singidunum koji je na gostovanju Valisu 93 došao do pobede 14:6, a već na poluvremenu (8:2) bilo je jasno da će Beograđani odneti bodove.

Uz Singidunum najviše je u Grupi A u prva tri kola pokazao obrenovački TENT koji ima maksimalan učinak, a u trećem kolu Obrenovčani su na svom bazenu , formalno kao gosti, nadigrali Šabac sa 13:7. TENT je na deobi prve pozicije sa Singidunumom, a dva tima će se susresti u derbiju 4. kola 18. januara. Šabac ostaje bez bodova od početka takmičenja, i pruža nešto slabije partije nego prošle sezone kada su se ravnopravno nosili sa najboljim ekipama.

I dok su ekipe u Grupi A stigle do trećeg kola, u Grupi B igrali su se susreti petog kola. Posle nešto slabijeg starta prvenstva do druge pobede u nizu stigli su vaterpolisti Zemun Bosala i Bečeja. Zemunci su gostovali u Kruševcu i dobrom odbranom zaustavili domaćina i stigli do ubedljive pobede 9:2. U vrlo izjednačenoj konkurenciji u grupi Zemun ima dobar učinak sa 7 bodova i naredne godine bi sličnim izdanjima mogao da izbori plasman na završni turnir B lige.

Slična je situacija i sa Bečejem koji je na gostovanju u Valjevu bio bolji od Valisa sa 10:6. Bečej je sakupio7 bodova, ali je i odigrao meč više od rivala pa ih očekuje velika borba u nastavku takmičenja. Valis je ostao na jednom bodu, a u narednom kolu Valjevci gostuju Zemunu. Susret Stari Grad . Beograd kojim će se kompletirati 4. kolo Grupe B na programu je u ponedeljak.

Prva B liga rezultati i tabele po grupama:

Grupa A, 3. kolo:

Valis 93 – Singidunum 6:14 (1:4, 1:4, 3:3, 1:3)

Bazen Banjica. Gledalaca 100. Sudije: Dragin i Jovanović.
VALIS 93: Popović, Velkić, Petković, Nešković, Jorić, Šilobad, Popović, Ivetić 4, Gligorijević, Mirović 1, Đorđević 1, Matić, Todorović, Dragojević. Trener: Mečkić.
SINGIDUNUM: Kaličanin, Čabrilo 1, Vranješ 2, Milosavljević 2, Damjanović, Tankosić 1, Bijelić 4, Stjepanović 1, Daničić 1, Katić, Drašović 2, Pešikan, Miljević, Mojić. Trener: Milaković.

Šabac – TENT 7:13 (2:5, 2:1, 1:4, 2:3)
Bazen u Obrenovcu. Gledalaca 50. Sudije Kiš i Golijanin.
ŠABAC: Aleksić, Živković, Živanović, Andrić, Trajković, Tešić, Car, Avramović, Bogićević, Lončarić 2, Ba. Nikolić 3, Bo. Nikolić 2, Jovanović. Trener: Petrović.
TENT: Ćalasan, Petrović, Marović 1, Jegorović, Čubrić 3, Savić, Jukić 1, Petronijević, Rađenović, Ćorić 4, Inđić 2, Stanišić 2, Milovanović, Jevtić. Trener: Malić.

Taš – Dorćol 11:12 (3:4, 4:3, 2:1, 2:4)

Bazen SC „Gale Muškatirović”. Gledalaca 200. Sudije: Pantić i Šnajder.
TAŠ: Pavlović, Savić, Zarić, Aleksić, Miličević 3, Kazimirović, Ljubenović 3, Tabaković, Jaćimović, Mandrapa 1, Sajko, Janković 3, Jovanović, Radalj 1. Trener: Pešić.
DORĆOL: Urošević, Šaponjić 2, Stević, Čedić 1, Kocić 1, Janković 1, I. Kostić 3, Ursić, Bašić, Markulin 2, Jevtović, Đ. Kostić, Andrejević 2. Trener: Jovanović.

Tabela: TENT 9, Singidunum 9, Dorcol 6, Tas 3, Valis 93 0, Sabac 0.

Grupa B, 5. kolo:

Rasina – Zemun Bosal 2:9 (1:2, 0:3, 1:2, 0:2)

Bazen u Kruševcu. Gledalaca 50. Sudije: Jovančević i Stanojević.
RASINA: Radičević, Petrović, Adžić, Bojić, Tomašević, Spasić 1, Krstić, Mihajlović, Rosić, Živković 1, Kolarski, Đokić, Mijatović, Prelo.
ZEMUN BOSAL: Marković, Orelj, Đukić, Ljubenović 3, Perković, Dragišić 1, Tušup 1, Viladsen, Jovanović, Maksimović 1, Timotić 2, Pantelić, Pantović, Vasiljević 1.

Valis – Bečej 6:10 (2:4, 0:1, 2.2, 1:3)

Bazen u Obrenovcu. Gledalaca 50. Sudije: Ćirić i Ivanka Raković Krstonošić.
VALIS: Radosavljević, Piljić 1, Živojinović, Golosavac, Rakić 3, Bodrožić 1, Mij. Mijatović 1, Baltić, Genčević, Dragojević, Mil. Mijatović, Panić, Filipović.
BEČEJ: Jerković, Cvetić, Naćuk 2, N. Popović, Ristić 3, Mihajlović, Terzić, M. popović 1, Mandić, Tomićević 3, Božić 1, S. Palotaš, G. Palotaš.

Stari Grad – Beograd

Slobodan: Partizan 2

Tabela: Partizan II 12, Stari Grad 9, Zemun Bosal 7, Bečej (+1) 7, Beograd (-1) 2, Valis 1, Rasina 1.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace