Početna » Evrokupovi » Iskustvo Radničkog slomilo Špandau !

Iskustvo Radničkog slomilo Špandau !

02

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u 3. kolu Grupe B Lige šampiona zabeležili su pobedu protiv berlinskog Špandaua sa 13:8 (3:2, 3:1, 3:2, 4:3). U sredu uveče na bazenu Šeneberg Kragujevčani su iskoristili iskustvo i kvalitet Borisa Zlokovića, Filipa Filipovića i Aleksandra Žirića uz odličnu timsku odbranu da nadigraju Nemce i stignu do trećeg trijumfa. Zloković je bio odličan sa 5 golova, kapiten Filipović postigao je tri, dok je dva dodao Aleksandar Ćirić. Iako je Špandau četvorostruki šampion Evrope, a Radnički debituje u elitnom takmičenju trener gostiju Dejan Jovović imao je na raspolaganju dovoljno igrača sa velikim iskustvom da odnese pobedu iz Berlina. Nakon tri kola Radnički je na čelu tabele Grupe B sa maksimalnim učinkom i boriće se za prvo mesto i direktan plasman na polufinale Fajnal-siksa sa italijanskom Brešom.

Od starta utakmice gosti su imali rešenja za odbranu domaćih, na dva metra dominirao je Zloković, a i pored iznenadnog odlaska Slavka Gaka i povrede Miloša Korolije gosti su imali veliki broj kvalitetnih igrača da nametnu svoj ritam.

Bolji od ostalih u redovima Špandaua bio je nemački reprezentativac Moric Ojler koji se vratio iz Vašaša u Berlin pred početak sezone. On je 4 puta pogađao mrežu Zdravka Radića, ali nije uspeo da spreči poraz svoje ekipe. Za Berlince se jednom u strelce upisao i levoruki srpski internacionalac Marin Restović.

Ubedljiva prednost gostiju na poluvremenu od 6:3, nagovestila je pobedu srpskog tima, sli se Nemci uz podršku sa tribina nisu predavali. Ipak, Radnički je nastavio u svom ritmu i do kraja zabeležio rutinsku pobedu i stigao do 9 bodova.

U 4. kolu Kragujevčani dočekuju rumunsku CSM Oradeu koju savladali u prvoj fazi kvalifikacija, pa će to biti prilika da se ubeleži i 4 trijumf i utre put ka F6 turniru u Barseloni gde Kragujevčani po prikazanim igrama i kvalitetu i pripadaju.

Drugi predstavnik Srbije u Grupi B Partizan stigao je do prvih bodova pošto je na svom bazenu sa 10:4 nadigrao upravo rumusnkog šampiona CSM Oradeu.

Špandau – Radnički Kon Tiki 8:13 (2:3, 1:3, 2:3, 3:4)
Bazen: Šeneberg. Sudije: Tojgarli (Turska) i Kolantoni (Italija). Igrač više: Špandau 11(2), Radnički 7(5). Peterci: Špandau 1(1), Radnički 1(1).
ŠPANDAU 04: Bakša, Van der Boš, Šrodter, Ćuk, Šulc, Police 1, Restović 1, Mirs, Šlotebek, Ojler 4, Jungling, Stam 2, Hjune.
RADNIČKI KON TIKI: Radić, Burić, Popović 1, Vuksanović, Ćirković 1, Miličić 1, Ćirić 2, Basara, Zloković 5, F. Filipović 3, Marković, Đ. Filipović, Bogdanović.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace