Početna » Nacionalna selekcija » Ostavka Zorana Babića – VSS ponovo bez predsednika !

Ostavka Zorana Babića – VSS ponovo bez predsednika !

Picture 053

Nedavno izabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić podneo je neopozivu ostavku na funkciju u VSS. Kako je rekao Babić u obraćanju javnosti, ostavku podnosi kako bi pružio podršku predlogu predsednika Srpske napredne stranke, čiji je član Glavnog odbora, da političari daju ostavke na funkcije u sporstkim klubovima i organizacijama. Ostavka Babića dolazi deset meseci nakon smene prethodnog predsednika Velibora Sovrovića, posle čega Savez nije imao prvog čoveka više od 6 meseci. On je na funkciju izabran na Skupštini VSS velikom većinom glasova 18. septembra.

Nakon dolaska Babića na funkciju posle dugo vremena ponovo su formirani svi organi neophodni za nesmetano funkcionisanje VSS, Stručni Savet i Upravni odbor na čijem je čelu bio predsednik. On je prilikom formiranja organa Saveza najavio i promene Statuta Saveza i uvođenje dodatnih novina u radu kako bi se unapredilo funkiconisanje VSS.

Od smene Sovrovića do izbora Babića Savezon je upravljao Koordinacioni odbor, pa se može pretpostaviti da će slično telo možda ponovo biti oformljeno u tranzicionom periodu ukoliko se brzo ne izabere novi predsednik, što bi moglo de se desi naredne nedelje ukoliko bude sazvana vanredna sednica Skupštine VSS kako je nagovestio Babić.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Za predsednika Vaterpolo saveza Srbije kandidovao sam se u dobroj nameri i sa željom da iskoristim svoju energiju i znanje, i pomognem vaterpolu, kako bi naši klubovi i reprezentacija ponovo ostvarivali vrhunske rezultate u evropskim i svetskim takmičenjima. Smatrao sam da mogu da pomognem, i svojim kontaktima i znanjem, da rešimo otplatu duga koji sam zatekao, od 1,3 miliona evra, kako bi naši sportisti nastavili da donose u Srbiju medalje, a izvan Srbije da nas promovišu onako kako su i do sada – najbolje. Priznajem, ušao sam u celu priču hrabro, nisam se plašio izazova, jedva sam čekao da pomognem, i napravili smo plan kako da, do 2016. godine, Savez bude na pozitivnoj nuli.

Duboko sam svestan činjenice da u našem sportu ima mnogo gorućih problema. Moja je želja, kao što je želja i svakog dobronamernog građanina Srbije, da se oni što pre reše. Ako izlazak političara iz uprava sportskih saveza i klubova može, barem donekle, da ublaži ove probleme i da bude prvi korak u njihovom rešavanju, spreman sam prvi da dam svoj doprinos.

Zato ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza Srbije i podržavam predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da članovi Glavnog odbora naše Stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

Očekujem da i članovi glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede naš primer, i podnesu ostavke na mesta u upravama sportskih klubova i saveza, kako bi politika potpuno izašla iz sporta. Dolaskom na vlast, Srpska napredna stranka obećala je promene na bolje, a to svakako ne možemo činiti, ako se neki grčevito bore za fotelje,koristeći sport samo za lično bogaćenje i promociju, dok za to vreme sportski savezi, klubovi i sport u celini u Srbiji propadaju.

Ovo naglašavam zbog toga što su zli jezici neretko prozivali i predsednika SNS, Aleksandra Vučića, samo zbog simpatija prema jednom sportskom klubu, čiji je navijač od detinjstva, a na koje ima pravo svako, iako je više puta isticao da će država pomoći svima, a ne samo tom klubu.

Smatram da političari treba da se povuku iz sporta, i da ostanu samo navijači klubova i reprezentacije, kao što će članovi SNS od sada i činiti, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva.

Srpska napredna stranka, od prvog dana, bori se za bolji život građana i napredak Srbije, a samim tim i za napredak srpskog sporta, svih klubova i reprezentacija. U toj beskompromisnoj borbi stojim na raspolaganju građanima Srbije“.

 

 

7 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.