Početna » Nacionalna selekcija » Potvrđeno, Ratko Rudić na klupi Brazila !

Potvrđeno, Ratko Rudić na klupi Brazila !

22

 

 

Kao što je protekle nedelje nagovešteno u medijima Ratko Rudić je preuzeo reprezentaciju Brazila i biće na čelu tima u olimpijskom ciklusu do Igara u Rio de Žaneiru 2016. Najtrofejniji svetski stručnjak, koji je kao trener osvojio 4 olimpijska zlata, trebalo bi da  pomogne domaćinima Olimpijskih igara da naprave dobar rezultat u prvom nastupu od 1984. i Igara u Los Anđelesu. On je sa Federacijom Brazila potpisao trogodišnji ugovor.

Rudić je kao selektor Jugoslavije osvojio dva zlata, upravo u Los Anđelesu i 4 godine kasnije u Seulu, da bi isti uspeh ponovio sa Italijom 1992. i Hrvatskom 2012.

Brazilci su vrlo ambiciozno pristupili pripremama za nastup na OI, raspolažu velikim budžetom za vaterpolo okvire, a uz Rudića na klupi zaista bi mogli da naprave dobar rezultat. Pored angažovanja vrhunskog stručnjaka u Brazilu su ove sezone uspeli da privuku i velika igračka imena koja nastupaju u tamošnjem prvenstvu.

Pored Felipea Peronea i Antonija Azeveda koji su u Brazilu rođeni, učesnici F4 u Beogradu 2013. Slobodan Soro i Josip Vrlić takođe su članovi klubova iz Ria.

Vrlić bi trebalo da nastupi i za nacionalni tim Brazila, kao i Perone što bi bilo veliko pojačanje za južnoamerikance koji do sada na vaterpolo sceni nisu imali zanačjnijih uspeha.

 

 

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.