Početna » Nacionalna selekcija » VSS: Hvala Dejanu Stanojeviću !

VSS: Hvala Dejanu Stanojeviću !

(Foto: VSS)
(Foto: VSS)

Vaterpolo savez Srbije saopštio je u utorak da dugogodišnji član stručnog štaba nacionalne selekcije Dejan Stanojević neće u buduće biti deo reprezentacije. U saopštenju se navodi da je Stanojević tokom 11 godinu uz nacionalni tim pokazao velike ljudske, i stručne kvalitete, ali da je došao trenutak da se u reprezentaciju uvede ‘sveže krv’. Stanojević, koji je u uz seniorski tim Srbije bio od 2007. godine, istakao je da je ponosan što je bio deo mnogih uspeha srpskog vaterpola.

“ Uvek sam pružao maksimum i to je nešto što se nikad neće izbrisati ni zaboraviti. Osećam veliki ponos što sam deo ovog sporta u Srbiji i što sam na neki način doprineo da se vaterpolo kod nas podigne na visoke grane“, rekao je on za RTV Vojvodinu.

Pored rada u reprezentativnim selekcijama Stanojević je niz godina prvi trener Vojvodine sa kojom je igrao zapaženu ulogu u domaćim takmičenjima i zabeležio tri nastupa u Ligi šampiona.

Kako Vaterpolo vesti nezvanično saznaju on će preuzeti mesto selektora Rumunije pošto je Vlad Hadžiu napustio klupu te zemlje prošle nedelje zbog razočaravajućeg rezultata na SP u Barseloni i lošeg odnosa sa igračima.

 

 

Saopštanje Vaterpolo saveza Srbije:

Vaterpolo savez Srbije se zahvaljuje Dejanu Stanojeviću na svim rezultatima, uspesima koje je ostvarivao i teškim trenucima koje je delio sa svim članovima nacionalnih selekcija našeg saveza u proteklih 11 godina.

O stručnosti, kolegijalnosti i ljudskim kvalitetima Dejana Stanojevića nije potrebno trošiti puno reči, godine uspešnog rada i zadovoljstva svih koji su sarađivali sa njim su najbolji dokaz svega toga.

Selektor A selekcije reprezentacije Srbije,  ima pravo na autonomiju prilikom izbora svih saradnika u okviru stručnog štaba. Uz zahvalnost Stanojeviću odlučeno je  da se okrenu „svežoj krvi“ i da se šansa da nekome iz plejade mladih i talentovanih stručnjaka koje srpski vaterpolo ima.Vaterpolo savez Srbije želi puno sreće i uspeha Dejanu Stanojeviću u daljoj profesionalnoj karijeri uz još jedno veliko HVALA na svemu u prethodnih 11 godina.

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.