Početna » Nacionalna selekcija » VSS: Hvala Dejanu Stanojeviću !

VSS: Hvala Dejanu Stanojeviću !

(Foto: VSS)
(Foto: VSS)

Vaterpolo savez Srbije saopštio je u utorak da dugogodišnji član stručnog štaba nacionalne selekcije Dejan Stanojević neće u buduće biti deo reprezentacije. U saopštenju se navodi da je Stanojević tokom 11 godinu uz nacionalni tim pokazao velike ljudske, i stručne kvalitete, ali da je došao trenutak da se u reprezentaciju uvede ‘sveže krv’. Stanojević, koji je u uz seniorski tim Srbije bio od 2007. godine, istakao je da je ponosan što je bio deo mnogih uspeha srpskog vaterpola.

“ Uvek sam pružao maksimum i to je nešto što se nikad neće izbrisati ni zaboraviti. Osećam veliki ponos što sam deo ovog sporta u Srbiji i što sam na neki način doprineo da se vaterpolo kod nas podigne na visoke grane“, rekao je on za RTV Vojvodinu.

Pored rada u reprezentativnim selekcijama Stanojević je niz godina prvi trener Vojvodine sa kojom je igrao zapaženu ulogu u domaćim takmičenjima i zabeležio tri nastupa u Ligi šampiona.

Kako Vaterpolo vesti nezvanično saznaju on će preuzeti mesto selektora Rumunije pošto je Vlad Hadžiu napustio klupu te zemlje prošle nedelje zbog razočaravajućeg rezultata na SP u Barseloni i lošeg odnosa sa igračima.

 

 

Saopštanje Vaterpolo saveza Srbije:

Vaterpolo savez Srbije se zahvaljuje Dejanu Stanojeviću na svim rezultatima, uspesima koje je ostvarivao i teškim trenucima koje je delio sa svim članovima nacionalnih selekcija našeg saveza u proteklih 11 godina.

O stručnosti, kolegijalnosti i ljudskim kvalitetima Dejana Stanojevića nije potrebno trošiti puno reči, godine uspešnog rada i zadovoljstva svih koji su sarađivali sa njim su najbolji dokaz svega toga.

Selektor A selekcije reprezentacije Srbije,  ima pravo na autonomiju prilikom izbora svih saradnika u okviru stručnog štaba. Uz zahvalnost Stanojeviću odlučeno je  da se okrenu „svežoj krvi“ i da se šansa da nekome iz plejade mladih i talentovanih stručnjaka koje srpski vaterpolo ima.Vaterpolo savez Srbije želi puno sreće i uspeha Dejanu Stanojeviću u daljoj profesionalnoj karijeri uz još jedno veliko HVALA na svemu u prethodnih 11 godina.

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace