Početna » Domaća takmičenja » U novembru start B lige, cilj F4 u aprilu!

U novembru start B lige, cilj F4 u aprilu!

Water_polo_TW

 

Rekordan broj učesnika Prve B lige doneo je takmičenje u dve grupe u predstojećoj sezoni. Od kraja novembra pa do marta timovi će se boriti za prve dve pozicije u grupama koje vode na F4 završni turnir, koji je novina u B ligi. U Grupi A nalaze se timovi: Dorćol, Valis 93, Taš, Šabac, TENT i Singidunum, dok su u Grupi B: Zemun Bosal, Beograd, Partizan Rajfajzen 2, Stari Grad, Rasina, Valis i Bečej. Sastavi grupa obećavaju vrlo uzbudljivu borbu, a prvo kolo na programu je 23 novembra.

Budući da ekipa Partizan Rajfajzen 2 nema pravo na plasman na završni turnir, u obe grupe će se po 6 ekipa ravnopravno boriti za finalni turnir, uz detalj da će u B Grupi ekipe odigrati po dva meča više u odnosu na kolege iz Grupe A.

U prvom kolu gotovo svi mečevi biće u Beogradu, a jedini domaćin van glavnog grada je Valis 93. Gde će Valjevci početi sezonu ostaje da se vidi budući da u njihovom gradu još uvek nema zatvorenog bazena na kome bi mogli da se igraju mečevi.

Kompletan raspored mečeva A Grupe možete videti ovde. Raspored B Grupe možete videti ovde.

U takmičenju ima dosta klubova koji beleže prvi put nastup u B ligi, ali su se kroz letošnju Drugu ligu stekli neophodno takmičarsko i organizaciono iskustvo. Posle godine u vrlo jakoj Prvoj A ligi Srbije u u ‘B’ društvo vraćaju se Singidunum i Beograd što će sigurno pojačati konkurenciju.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.