Početna » Domaća takmičenja » Prva B liga sa 13 učesnika, završnica na F4 !

Prva B liga sa 13 učesnika, završnica na F4 !

Vaterpolo

U novoj sezonu u Prvoje B ligi Srbije takmičiće se 13 klubova u dve grupe, a četiri najbolja će posle regularnog dela igrati Fajnal-for turnir što je novina u takmičenju. Šansu da se naredne sezone bore u elitnom društvu dobiće finalisti F4, koji će se kroz plej- aut duele sa poslednja dva plasirana tima A lige boriti za viši rang. Takmičenje počinje 23. novembra, a završni turnir na programu je krajem marta.

Klubovi učesnici su : Singidunum, Beograd, Tent, Bečej, Zemun, Šabac, Partizan Rajfajzen 2, Valis, Taš,  Rasina, Dorćol, Stari Grad, Valis 93.

Timovi će žrebom biti podeljeni u dve grupe. Na osnovi rezultata u protekloj sezoni prilikom žreba ekipe će biti izvlačene iz sedam šešira:

1.  Šešir : Singidunum, Beograd.

2. Šešir : Tent, Bečej.

3. Šešir : Zemun, Šabac.

4. Šešir : Valis, Taš.

5. Šešir : Stari Grad, Dorćol.

6. Šešir : Rasina, Valis 93.

7. Šešir : Partizan Rajfajzen 2.

Ekipa Partizan Rajfajzen 2, nema pravo plasmana u viši rang, pa će u slučaju plasmana na F4 biti zamenjena prvom sledećom ekipom. Iz toga proizilazi da bi tim Partizana svakako trebao da bude u grupi sa sedam ekipa, kako bi odnos među grupama bio ravnopravan.

U takmičenju će učestvovati timovi iz pet gradova u Srbiji, najviše predstavnika ima Beograd, ukupno sedam, Valjevo će imati dva predstavnika, a Obrenovac, Šabac, Bečej i Kruševac po jednog.

Koa i prethodnih nekoliko godina u takmičenju neće biti ekipe Kraljeva iako je plasmanom u Drugoj ligi zaslužila da se takmiči, kao i Jezero iz Bele Crkve.

Za više informacija o propozicijama takmičenja kliknite ovde.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.