Početna » Domaća takmičenja » Niš pozdravio šampione !

Niš pozdravio šampione !

ZVEZDA

Prvenstvo Srbije vratilo se u Niš, a debitant u Prvoj A ligi Nais dočekao je šampiona Crvenu zvezdu na otvranju sezone koja je slavil sa 15:3 (5:2, 3:0, 4:0, 3:1). Niška publika pokazala je veliko interesovanje za gostovanje evropskih šampiona iz Beograda, i podršku svojim ljubimcima koji su napravili veliku uspeh plasmanom u elitu. Rezultatski uzbuđenja nije bilo mnogo, ‘vilenjaci’ su držali priključak samo na startu utakmice, a crveno-beli su potom serijom golova rešili utakmicu. Najfeikasniji je bio kapiten Zvezde Andrija Prlainović sa 4 gola, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović dali su po tri, dok je u redovima domaćih Aleksandar Čavić dva puta pogodio, a jednom se u strelce upisao Bogdan Kostić.

Niš se na pravi način vratio na veliku scenu iako vaterpolisti Naisa ne mogu da ugroze šampionski sastav Beograđana, brojna publika pokazala je da zavređuju pažnju.

Na startu utakmice Zvezda je sa tri brza gola otvorila meč, ali su onda domaći uspeli dva puta da savladaju Marka Draksimović što je bio i najbolji period za domaćina. Gosti su se potom lako odvojili i do poslednje čevrtine uspeli da naprave seriju od 9 golova. Poraz je atraktivnim golom u poslednjoj deonici ublažio Čavić.

Zvezda je ubedljivom pobedom otpočela domaći šampionat, i očekuje je  meč sezone protiv Pro Reka u Italiji naredne subote. U okviru 1. kola u petak su derbi meč igrali Radnički i Partizan, a Kragujevčani su na svom bazenu uspeli da stignu do vredne pobede 11:8 (1:1, 3:2, 4:1, 3:4).

U subotu se sastaju Banjica – Dunav, i ŽAK – Vojvodina.

Prva A liga, rezultat meča 1. kola:

Na­is – Cr­ve­na zve­zda 3:15 (2:5, 0:3, 0:4, 1:3)

 

Ba­zen Ča­ir. Gle­da­la­ca 1000. Su­di­je: Ba­la­že­vić i Jo­van­če­vić. Igrač vi­še: Na­is 4 (0), Cr­ve­na zve­zda 9 (7). Pe­ter­ci: Cr­ve­na zve­zda 2 (1).

 

NA­IS: La­zić (8 od­bra­na), Ko­stić 1, Ča­vić 2, Mi­lić, Sa­di­ko­vić, Mi­li­ja­no­vić, Ži­vić, Va­sić, M. Mi­lo­še­vić, Šilj, Ra­ko­njac, D. Mi­lo­še­vić, Živ­ko­vić, Pa­vi­čić. Tre­ner: Bla­go­je­vić.

 

CR­VE­NA ZVE­ZDA: Drak­si­mo­vić (10 od­bra­na), S. Ra­šo­vić 3, Ra­đen 1, Ivo­še­vić, Klja­je­vić 1, Vuk­če­vić 1, Avra­mo­vić, V. Ra­šo­vić, Ran­đe­lo­vić 3, Va­pen­ski 2, Pr­la­i­no­vić 4, Man, Ta­no­vić (1 od­bra­na), Mi­li­će­vić. Tre­ner: Sa­vić.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.