Početna » Domaća takmičenja » Formiran Upravni odbor, Ante Vasović na čelu Stručnog saveta

Formiran Upravni odbor, Ante Vasović na čelu Stručnog saveta

Picture 025

U četvrtak je nastavila sa radom sednica Skupštine Vaterpolo saveza Srbije na kojoj izabran novi predsednik Zoran Babić 19. septembra. Nakon izbora Babića Skupština je prekinuta kako bi novi predsednik mogao da pripremi predlog za formiranje organa Vaterpolo saveza. To je u četvrtak učinjeno uglavnom jednoglasnim prihvatanjem predloga. Predsednik je izneo predlog pet kandidata za Upravni odbor, što mu Statut VSS dopušta a na osnovu istog dokumenta još pet su predložili članovi Skupštine odnosno delegati klubova. Potom je izabran i predsednik Stručnog saveta Ante Vasović, a na njegov predlog izglasani su i ostali članovi tog tela.

U Upravnom odboru su pored predsednika Zorana Babića: Aleksandar Vulin (1972, ministar bez portfelja,), Nikola Petrović ( 1974, Elektromreže Srbije), Zoran Milić (1964, izvršni direktor u Lasti), prof dr Ilija Samardžić (1948, direktor Beogradskje poslovne škole), Zoran Bašanović (1961,vlasnik Skaj plus TV, savetnik potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića za privredu), Miloš Tomić (1971, direktor Uprave carina), Branislav Malović ( 1975, savetnik generalnog direktora JAT ervejz), dr  Mihailo Jovanović (1972, direktor direkcije za IT PTT Srbija), dr Dejan Stanojević (1962, specijalista medicine sporta direktor Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja) i Goran Bojović (1970,  izvršni direktor boje i lakova Zvezda Helios).

Prvih pet kandidata bili su na predlog predsednika VSS, dok je preostalih pet predložio ispred Crvene zvezde Igor Milojević.  Predsednik Babić najavio je i nameru da se u dogledno vreme promeni Statut VSS-a, pa bi trebalo da tada bude proširen broj članova UO, čime bi se našlo mesta za još članova poput kandidata VK Zemun Đorđa Đorđevića i Predraga Pantelića koji u četvrtak nisu izabrani, jer su sva mesta bila popunjena.

 

 

Picture 030

 

Pošto je formiran Upravni odbor, Skupština je prešla na izbor predsednika Stručnog saveta, a pošto je Igor Milanović povukao kandidaturu, jedini kandidat bio je sportski direktor Vojvodine Anto Vasović. Pošto je on dobio podršku skupštine velikom većinom glasova od 31 prisutnog delegata, predložio je 4 člana da bi to telo funkcionisalo u punom sastavu, a to su:

Jugoslav Vasović (Radnički), Viktor Jelenić (Crvena zvezda), Miodrag Perišić (Beograd) i Mirko Bradajić (Partizan).

Kandidate je podržala skupština čime je posle skoro sedam meseci Vaterpolo savez ponovo funkcioniše sa svim Statutom predviđenim organima.

Predsednik Babić izrarzio je zadovoljstvo podrškom Skupštine i najavio da bi se mogla formirati i dodatna tela poput Predsedničkog saevta kako bi svi koji žele da pomognu vaterpolo uključili u rad federacije.

„Drago mi je da je prihvaćen ovakav sastav jer su tu ljudi koji nemaju želju za promocijom već ih vodi iskrena ideja da pomognu trofejnom sportu. Probleme finansiranja rešavamo polako ali je važnije i da pobedimo sopstvene sujete. Raduje me da je bilo još kandidata za Upravni odbor i 20 mesta bi bilo malo. Zato ćemo raditi na proširenju. Zadovoljan sam i što je sednica protekla u mirnom tonu sa korektno iznetim mišljenjima i mislim da smo na dobrom putu“ rekao je Zoran Babić.

 

Picture 053

 

Ante Vasović proslavljeni reprezentativac, svojevremeno i trener Bečeja se vratio u vaterpolo posle duže pauze:

“ Čeka nas veliki rad. Velika je odgovornost za ovaj sastav. Očekujem pomoć dobronamernih ljudi. Prioritet je da odrednica vaterpolo nacionalni sport i zaživi. Mi smo u prošlosti  imali velika dostignuća, perjanica smo srpskog sporta. Obaveza je da to budemo i dalje. Imali smo period narušenih odnosa i sada to moramo da pomirimo, da ne stavljamo lični interes ispred opšteg. Verujem da ću u tome uspeti koristeći i asove starije generacije. Spreman sam da radim punom parom , imam poverenje u ovaj tim“, kazao je Vasović.

 

 

4 komentara

  • Je he, Ovo da nije smešno bilo bi žalosno. Anto je zadnji kontakt sa vaterpolom imao 2002/03 godine u Bečeju kada je bio trener Mladosti, što bi reklo pre deset godina. Koliko je i tada znao o vaterpolu pokazuju njegovi rezultati koji su nula. Sada takvog ,,stručnjaka,, biraju za čoveka koji treba da vodi struku u jednoj najtrofejnijoj državi.? Stvarno nam je politika došla glave po svim pitanjima. O Vulinu je izlišno komentarisati on je poznat kao igrač, ali ne vaterpola. Bernandinac Taško koji je u savezu godinama se siroma šlogirao kada je čuo za nove izbore u savezu.

  • SNS nam vodi vaterpolo.Babic,Vasovic,Vulin,Blecic…Anto Vasovic jer bar nekad usao u bazen,za razliku od ostalih koji su za vaterpolo culi kad je SNS dosla na vlast.Sramna drzava pa sraman i sport.

  • Babic,Vulin,Basanovic,Blecic….ne vode vaterpolo nego donose pare za vaterpolo….dosta para treba da se vrati i da se isfinansiraju nova takmicenja….niko nije hteo da se uhvati ovoga,duga od 1.600.000e….VSS nije imao presednika 6 meseci……Pa dobro bre de ste vi dusebriznici bili kad se trazio presednik,sad je lako biti pametan kao sto vi sad pametujete.Od kad VSS postoji stranka koja je vodila drzavu je vodila i VSS i odlicno je funkcionisalo dok se zuti malo nisu zaleteli….Ajde po vama pametnima ko je to trebao da bude,Igor Milanovic je rekao da nece….mozgovi osuseni

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.