Početna » Evrokupovi » Solnok, Eger i Honved na vrhu mađarskog prvenstva

Solnok, Eger i Honved na vrhu mađarskog prvenstva

(Foto:vlv.hu) Najbolji strelac Solnoka: Stefan Mitrović
(Foto:vlv.hu) Najbolji strelac Solnoka: Stefan Mitrović

 

Tokom vikenda odigrani su mečevi 3. kola prvenstva Mađarske, a tri kluba novim pobedama nastavili su sa maksimalnim učinkom. Posle 6 golova na otvaranju sezone i debiju u kapici Solnoka, reprezentativac Srbije Stefan Mitrović nastavio je golgetersku seriju i u 3. kolu pošto je sa 4 gola vodio svoj tim do pobede nad BVSC-om od 14:8. Mitrović je otvorio seriju kojom je njegov tim u prvoj četrvtini sa 4:0 praktično rešio pitanje pobednika. Vladajući šampion Eger, takođe, je upisao nova tri boda na svom bazenu ubedljivom pobedom nad Sentešom od 16:6. .Uz Solnok i Eger još je samo budipmeštanski Honved uspeo da stigne do treće pobede u nizu pošto je bio bolji od Debrecina sa 10:7.

Veliko iznenađenje priredio je pečujski PVSK koji je na gostovanju savladao Vašaš sa 11:10, iako su budimpeštanci u poslednjoj četvrtini bili blizu da preokrenu rezultat. Tesan poraz doživeo je i Ferencvaroš koji je poražen od KSI-a, takođe, rezultatom 10:11. Seged, koji je prošle sezone regularni deo prvenstva završio na prvom mestu, bio je ubedljiv protiv Kapošvara sa 19:5, i sa 7 bodova drži priključak za vodećom trojkom.

Prvenstvo Mađarske, rezultati mečeva 3. kola i tabela:
Seged – Kapošvar 19:5 (4:1, 5:1, 3:0, 7:3)
Vašaš – PVSK 10:11 10:11 (2:3, 2:3, 2:4, 4:1)
Ferencvaroš – KSI 10:11 (2:1, 3:3, 1:3, 4:4)
Eger – Senteš 16:6 (3:3, 6:2, 2:0, 5:1)
Honved – Debrecin 10:7 (2:2, 3:2, 4:1, 1:2)
OSC – Ybl 17:9 (6:1, 5:3, 3:2, 3:3)
BVSC – Solnok 8:14 (0:4, 3:2, 2:3, 3:5)

Tabela:

1.  Eger 9
2.  Honved 9
3.  Solnok 9
4.  Seged 7
5.  KSI 6
6.  OSC 6
7.  Vašaš 5
8.  PVSK 4
9.  BVSC 3
10. Ferencvaroš 2
11. Debrecin 1
12. Senteš 1
13. Kapošvar 0
14. YBL 0

 

 

Jedan komentar

 • Objavite ovo a ne da se pravite ludi !

  Politički progon ili bolje poslovanje? VK Stari grad izbačen sa bazena Gale Muškatirović

  Vaterpolo klub Stari grad obratio se javnosti saopštenjem o izbacivanju sa bazena beogradskog Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ optužujući upravu za „politički progon“, dok u samom SRC-u tvrde da o tome nema ni reči, već da se radi o poslovnoj politici koja za cilj ima bolju finansijsku dobit tog sportskog objekta.

  Najpre sledi saopštenje VK Stari Grad, koje prenosimo u celosti:

  „Vaterpolo klub Stari grad punih godinu dana zdravo funkcioniše na velikom zatvorenom bazenu Sportsko–rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović na opštini Stari Grad. Počeli smo skromno prošlog leta, sa jednim nedeljnim terminom i 20–ak članova, da bi se za godinu dana uz veliki rad, podršku prijatelja i opštine Stari grad razvili u stabilan Klub sa 200 maloletnih članova.

  Redovni smo u plaćanju obaveza prema Javnom preduzeću Milan Gale Muškatirović (koji funkcioniše pod Upravom opštine Stari grad) s tim da od aprila 2013. godine svoje obaveze plaćamo unapred i nemamo nikakvog duga prema istim, dok je naše ponašanje na bazenu disciplinovano, primereno i pažljivo od prvog dana korišćenja naših termina. Rezultate našeg jednogodišnjeg rada možete videti u sklopu Jednogodišnjeg biltena na našoj internet stranici waterpolostarigrad.rs.

  U sredu 18.09.2013. godine održana je izborna Skupština za predsednika Vaterpolo saveza Srbije na kojoj je izabran gospodin Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske Napredne Stranke u Skupštini republike Srbije. Vaterpolo klub Stari grad je bez političkih predubeđenja, već isključivo sportskih, svoj glas dao, kao i velika većina delegata na skupštini, gospodinu Zoranu Babiću (34:6 odnos glasova delegata). Drugi kandidat za predsednika je bio Generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. S obzirom da je na opštini Stari grad vladajuća Demokratska stranka, pod čijom je upravom i Javno preduzeće Milan Gale Muškatirović, u ponedeljak 30.09.2013. godine Vaterpolo klub Stari grad je izbačen sa bazena i to bez bilo kakve najave ili otkaznog roka koji stoji u Ugovoru. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju na političku samovolju, diktaturu i silu koja je upotrebljena na sport uopšte kao obračun sa „nepodobnim“ sportskim organizacijama.

  Želimo da se sport vrati na sportski teren, Vaterpolo klub Stari grad na bazen na kojem je obavljao svoju delatnost i da se ubuduće ime našeg Klub –a vezuje isključivo u domenu sportskih dostignuća, a ne sramnog političkog revanšizma“, navodi se u saopštenju VK Stari grad.

  Blicsport.rs je tim povodom kontaktirao upravu SRC „Milan Gale Muškatirović“, a pomoćnik direktora za sport, Marko Mandić, tvrdi da izneseno u saopštenju ne odgovara istini.

  „Ako se ne varam, VK Stari Grad nema ugovor već mesec dana. Nije im produžen. Što se konkretnih povoda za vaš poziv tiče, mogu da kažem da se radi o sasvim drugoj stvari. Naš direktor ima ideju da se produži termin namenjen građanstvu, zbog čega ne samo VK Stari grad, već i još neki drugi korisnici bazena, ostaju bez svojih termina. Konkretno, mi smo zahvaljujući ‘običnim’ korisnicima bazena, dakle građanstvu, već za prvih šest meseci ove godine ispunili 92% našeg ovogodišnjeg (finansijskog) plana. Sa jedne strane, gađanstvo trenutno može da koristi termin od 15 do 18 časova, a sa druge – naša želja je da produžimo taj termin do 19 sati uveče, kako bismo i novu ciljnu grupu privukli na bazen, one koji ne mogu da dođu ranije, zbog obaveza. Računica je tu prilično jasna: mi jedan iznajmljeni termin naplatimo 10.400 dinara, a ako bi nam u dodatnom satu došlo 60-ak ljudi, što je potpuno normalno za očekivati, mi bismo, imajući u vidu da je karta 350 dinara, zaradili dvostruko više za isto vreme“, rekao je Mandić za Blicsport.rs, dodajući da niti je ovlašćen da priča o političkoj pozadini takvih odluka, niti da misli da je takvim pričama mesto u ovom slučaju.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.