Početna » Nacionalna selekcija » Određene grupe za Svetsku ligu, Srbija brani tron !

Određene grupe za Svetsku ligu, Srbija brani tron !

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

 

Srbija će u novoj sezoni Svetske lige odbranu trona početi u Grupi A 10. decembra na svom terenu protiv Rumunije, a rival u grupi će biti i Rusija, odlučeno je žrebom u četvrtak. U Grupi B ća nastupati selekcije Hrvatske, Mađarske i Grčke, dok će se u Grupi C naći Italija, Crna Gora, Nemačka i Slovačka. Plasman na završni turnir koji se održava u Dubaiju od 17. do 22. juna izboriće pobednici grupa u žestokoj konkurenciji. Pošto u Grupi A nastupaju tri tima, Srbija će biti slobodna u prvom kolu, a zatim dočekuje Rumuniju i Rusiju.

Kao i obično u Svetskoj ligi najveća bitka će se voditi u evropskim grupama, a zanimljivo je da ove sezone u takmičenju neće biti Španije, kao ni Turske koje su trebale da kompletiraju spisak učesnika. Po dva predstavnika za Superfinale imaće američka i azijska grupa, a jedno mesto je rezervisano za domaćine koji će turnir verovatno organizovati u impresivnom kompleksu Hamdan bin Muhamed u Dubaiju.

Od početka takmičenja Svetske lige 2002. godine Srbija je bila sedam puta šampion (dva puta kao Srbija i Crna Gora) uključujući i takmičenje za 2103. godinu kada je u finalu u ruskom Čeljabinsku pobedila Mađarsku sa 12:7.

FINA Svtestka liga, sastav grupa:

Grupa A: Srbija, Rumunija, Rusija.

Grupa B Hrvatska, Mađarska, Grčka.

Grupa C: Crna Gora, Italija, Nemačka, Slovačka.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.