Početna » Nacionalna selekcija » Srbija lako protiv Rumunije, sledi derbi sa Crnom Gorom !

Srbija lako protiv Rumunije, sledi derbi sa Crnom Gorom !

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

 

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Barseloni pošto su u nedelju u osmini finala pobedili Rumuniju sa 13:5(2:1, 5:1, 3:1, 3:2), i igraće u utorak od 20.15 sa Crnom Gorom. Srbija je zabeležila i četvrtu pobedu na SP, a Rumunija nije mogla da ugrozi plasman evropskih šampiona u osam najboljih ekipa. Meč je rešen u drugoj četrvtini kada je Srbije serijom od 3:0 do poluvremena stekla prednost od 7:2. U napadu srpskog tima bilo je, kao i u dosadašnjem toku šampionata, raspoloženih strelaca. Po dva gola postigli su Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Filip Filipović, Slobodan Nikić i Miloš Ćuk, dok su se jednom u strelce upisali Nikola Rađen, Milan Aleksić i Dušan Mandić, dok je u redovima Rumunije Nikolae Diakonu bio trostruki strelac.Plasman u četvrtfinale obezebedile su i selekcije Grčke, Hrvatske i Španije.

Posle pobede nad Rumunijom, sve se okreće ka velikom duelu sa Crnom Gorom, jedan od dva izuzetno jaka sastava sa ambicijama za medalju moraže da zastane u četvrtfinalu.

„Bila je ovo lagana utakmica. Rumuni su se predali i pre početka, nisu oni loši kako je izgledalo. Popravili smo odbranu ali moramo još neke stvari da rešimo kako bi se spremili za Crnu Goru. Oni su mnogo ozbiljniji protivnik, imaju velike šanse na ovom turniru, u najužem su krugu kandidata za titulu. Nama je ovo bila dobra uvertira za ritam koji nas čeka na velikoj utakmici“, rekao je Duško Pijetlović posle pobede.

Na svetskim prvenstvima po prvi put su se igrali mečevi osmine finala, a Srbije nije imala većih problema protiv Rumuna, koji u Barseloni nisu pružili dobre partije i doživeli su sve poraze. Iako je Andrei Busila već u prvom minutu meča doveo Rumune u vođstvo, to je bilo jedino njihovo vođstvo na meču posle čega je Srbija preokrenula i kontrolisala utakmicu, koja je na momente imala izuzetno jak tempo.

Na golu Srbije meč je počeo Branisalv Mitrović i bio odličan na golu, a sa druge strane kapiten Rumunije Stojanesku bio je vrlo raspoložen na startu meča i sa nekoliko dobrih intervencija držao svoj tim. Srpska odbrana nije imala mnogo problema da zaustavi centre rivala, pa su oni bili prinuđeni da pokušavaju sa distance, zbog čega su često ostavljali prostora za brzu igu Srbije iz kontranapada.

Njavažniji meč na šampionatu očekuje Srpske vaterpoliste u utorak uveče kada će u derbi meču odlučiti koji tim će dalje u borbu za medalje. Miloš Ćuk pokazao je u duelu sa Rumunima kolkiko prezican udarac poseduja, on smatra da bi odbrana iz meča osmine finala mogla da bude osnova za dobar ishod u meču sa Crnom Gorom.

„Ispunili smo dogovor i zahteve trenera posebno kada je odbrana u pitanju. Sada se okrećemo Crnoj Gori, Rumunija je već zaboravljena. Znamo šta nas čeka. Sa ovakvom odbranom možemo da budemo bolje raspoloženi, ali ne terba da zaboravimo da je Crna Gora izuzetan rival“, rekao je Ćuk.

Od utorka ćemo u Barseloni gledati one prave duele koji odlučuju o medaljama, a mesta u polufinalu ima samo za 4 tima. Utisak je da je upravo osam trenutno najkvalitetnijih sastava na svetu uspeo da se domogne četvrtine finala. Parovi su: Grčka – Mađarska, Hrvatska – Australija, Srbija – Crna Gora i Italija – Španija.

Svetsko prvenstvo u Barseloni, meč osmine finala:

Srbija – Rumunija 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2)

Bazen Bernat Pikornel. Gledalaca 700. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 9 (4), Rumunija 8 (1).

SRBIJA: B.Mitrović, Mandić 1, Gocić, udovičić 2, Ćuk 2, D.Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen 1, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Stojanesku, Jank, Negranu, Djakonu 3, Teohari, Busila 1, Matei 1, Ćoveanu, Djoanta, Djeordjesku, Giban, Kretu, Dragusin. Selektor: Hadziju

 

 

 

2 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.