Početna » Nacionalna selekcija » Srpski reprezentativci napustili Kalgari zbog poplave

Srpski reprezentativci napustili Kalgari zbog poplave

Poplavljeni Kalgari

 

Vaterpolisti reprezentacije Srbije koji se nalaze na pripremama u Kanadi morali su da promene mesto prebivališta i iz Kalgarija pređu u glavni grad Alberte Edmonton. Razlog su poplave koje su zahvatile grad na obroncima Stenovitih planina usled velike količine padavina i izlivanja rekeo Elbou u centru grada zbog čega se evakuiše stanovništvo. Srpski vaterpolisti trebalo je da odigraju u Kalgariju meč sa domaćom selekcijom Kanade, ali je ta utakmica odložena i verovatno će biti odigrana u Edmontonu.

„U protklih 48 časova poplave su zapretile da u potpunosti ugroze bezbednost građana Kalgarija. Ni jednog trenutka nismo bili u opasnosti ali smo posle konsultacija sa Kanađanima doneli odluku da odemo u Edmonton. Ovaj grad je na 2,5 sata vožnje od Kalgarija i po svemu sudeći tu ćemo ostati do kraja priprema “ rekao je tim menadžer Goran Čanković za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

 

01

 

Pored promene lokacije, Srbija će nastaviti pripreme u Kanadi i odigrati planirane mečeve sa selekcijom domaćina da bi potom otputovala u Grčku na Samaricidis Kup krajem meseca.

U Edmontonu je pre godinu dana odigran kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, i verujemo da će evropski šampioni imati sve neophodne uslove za pripreme za Svetsko prvenstvo u Barseloni krajem jula i početkom avgusta.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.