Početna » Nacionalna selekcija » Srbija sa mladim snagama na Mediteranskim igrama

Srbija sa mladim snagama na Mediteranskim igrama

Mersin mediteranske igre

 

Reprezentacija Srbije nastupaće na XVII Mediteranskim igrama u turskom Mersinu od 20. do 30. juna gde će braniti zlatnu medalju osvojenu pre 4 godine u Peskari.  Selekciju će voditi Vladimir Vujasinović koji je odredio spisak igrača koji će putovati u Tursku. Srbija će u Mersinu igrati u Grupi B sa selekcijama Grčke, Italije i Francuske, a Vujasinović se odlučio za sledeći sastav: Nikola Eškert, Dušan Vasić, Nemanja Matković, Sava Randjelović, Viktor Rašović, Marko Manojlović, Ognjen Stojanović, Miloš Maksimović, Draško Gogov, Milan Vitorović, Dimtrije Obradović, Djordje Tanasković, Vojislav Mitrović.

Srpske mladiće očekuju tri meča u grupi, a potom će po dva najbolja tima proći u polufinale. U Grupa nastupaju domaćin Turska, Hrvatska i Španija.

Mediteranske igre su jedno u nizu takmičenja koje očekuje Srbiju tokom leta. U toku je završni turnir Svetske lige,  potom Srbije brani zlato na Univerzijadi u Kazanju od 6. jula, da bi kruna sezone bilo svetsko prvenstvo u Barseloni krajem jula i početkom avgusta.

Zbog gustog kalendara reprezentativnih takmičenja priliku da nastupe na Mediteranskim igrama, i verovatno na smotri studenata u Kazanju dobili su mlađi vaterpolisti koji će imati šansu da se kroz rad sa Vujasinovićem i rezultate nametnu u budućnosti za najbolju selekciju Srbije.

Svi igrači su članovi domaćih klubova, a sastav je prilično jak pa se očekuje dobar rezultat iako nije poznato kakava konkurencija će stići u Tursku. U Peskari na prethodnim ME Srbija je osvojila zlato pobedom nad Španijom u finalu 9:4.

 

 

8 komentara

  • pozlice mi od svih vaterpolo vesti ovih dana da li je moguce da se bez Eskerta (koji zadnja 2 meseca nije odigrao ni jednu utakmicu u klubu) i Saponjica Alekse (koji bazen vidi na malom odmortu u USA skoli) ne moze ucestvovati ni na jednoj vaterpolo manifestaciji???Dokle njih dvojica da zauzimaju mesta nasim vrednim klupskim drugarima multi talentovanima onima koji treniraju po 7 sati dnevno dokle???

  • Pavić, Sukno, Joković, Dobud, Muslim, Bušlje, Obradović, Tempesti, Felugo, Filjoli, Aikardi, Prešuti, Fiorentini, Đorđeti, Agilar, Garsija, Molina, Espanjol, Malarać, Valjes…

    To je konkurencija koja će stići u Tursku.

    • Пријатељу, знаш ли ти одговор питања која си поставио? Ја не знам…

      • Разумије се да ће Хрватска, Италија и Шпанија доћи на ово надметање у најјачим саставима, јер не наступају на завршном турниру Свјетске лиге… Исто тако је разумљиво што ћемо ми играти са младом селекцијом, јер наступ на МИ може да поремети темпирање форме за СП у Барселони… Поздрав!

    • Пријатељу, знаш ли ти одговор питања која си поставио? Ја не знам…

    • Пријатељу, знаш ли ти одговор питања која си поставио? Ја не знам, а волио бих да знам…

    • Пријатељу, знаш ли ти одговор питања која си поставио? Ја не знам, а волио бих да знам…

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.