Početna » Evrokupovi » F4 specijal: Na putu ka trećoj tituli šampiona – intervju Andrija Prlainović !

F4 specijal: Na putu ka trećoj tituli šampiona – intervju Andrija Prlainović !

Andrija Prlainovic 1

 

Približava se turnir četiri najbolja tima Evrope koji će 31. maja i 1. juna biti ordžan na otvorenom bazenu SRC Banjica. Kada je u pitanju F4, u poslednja tri izdanja na njemu je učestvovao srpski reprezentativac i najbolji strelac Olimpijskih igra u Londonu Andrija Prlainović. Na dva prethodna nastupa popeo se na vrh Evrope sa Partizanom i Pro Rekom, a sada kao kapiten predvodi ekipu Crvene zvezde koja je favorit u polufinalnom duelu protiv Barselonete. Redakcija Vaterpolo vesti imala je privilegiju da sa najboljim sportistom Srbije 2012, i dobitnikom Majske nagrade razgovara o očekivanjima od predstojeće borbe za evropsku titulu.

Andrija ovo je za Tebe četvrti Fajnal-for za redom, osvojio si pehar 2011. i 2012. Šta je presudno za uspeh na završnom turniru gde se igraju dve utakmice za dva dana?

Teško je reći šta je presudno, obično F4 osvoje one ekipe koje se najbolje prilagode tom sistemu takmičenja jer u sezoni nema utakmica dan za danom. Može da odluči i neki pojedinac, ili psihološki trenutak…

Tokom sezone navijači su pružili veliku podršku timu, koliko će domaći teren značiti beogradskim klubovima u petak i subotu?

Tačno. Nikad nijedan vaterpolo klub nije imao takvu podršku kao Zvezda u ovoj sezoni. Neke utakmice na Tašu, gostovanje u Segedinu, pamtiću dok sam živ. Biće nam igrač više i u petak i subotu. Isto mislm i za Partizan.

 

Andrija Prlainovic

 

 

Šta očekuješ od polufinalnog meča, Barseloneta je kvalitetan tim, ali je Zvezda favorit?

Jesmo favoriti jer igramo u Beogradu. Barseloneta nema toliko zvučnih imena kao Jug, ali igraju dobro, i protiv takvih ekipa je uvijek teško igrati. Trebaće nam ona agresivnost i želja koja nas krasi cijele sezone, ako to zadržimo onda su nam šanse za prolaz velike.

Šta misliš kako će se završiti meč polufinala Partizan – Jug?

Jug je veliki favorit.Najozbiljniji evropski klub u poslednjoj deceniji, a ovaj tim im je po imenima možda najjači do sada. Ipak, Partizan se na svojoj Banjici neće predati ,ako budu imali dan, moguće je iznenađenje.

Posle priznanja za najboljeg sportistu Srbije za 2012. dobio si i Majsku nagradu, koliko Ti znače lična priznanja?

Znače, ali su mi medalje i uspjesi s ekipama u kojima sam igrao mnogo draži.

Jedan si od saosnivača Organizacije vaterpolista (WPO), sva četiri tima koja igraju u završnici oslanjaju se na domaće igrače, da li je to po Tvom mišljenju napredak za vaterpolo

Ta organizacija je skoro počela sa radom, i za sada ima dosta zainteresovanih, nešto više znaću nakon prvog sastanka u Barseloni krajem jula. Oslanjanje na domaće igrače je po meni pravilan put za naše klubove. Jugu su 3 jako bitna igrača stranci, Barseloneti takođe. Svako bira svoj način odabira tima, ali ipak trn u oku svima nama je ograničenje broja stranaca u nacionalnim ligama na 3 ili 2 stranca, tu mnogo zaostajemo za drugim sportovima. Zbog toga je u nekim zemljama primjetan pad kvaliteta domaćih takmičenja.

 

Jedan komentar

  • Двије ријечи: Андрија Прланиновић.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.