Početna » Evrokupovi » Pro Reko krenuo u odbranu titule !

Pro Reko krenuo u odbranu titule !

(Foto: prorecco.it)
(Foto: prorecco.it)

 

Finale plej-ofa italijanskog šampionata počelo je u sredu u Breši, a vladajući prvak Pro Reko uspeo je da savlada domaću Brešu pogotkom levorukog Norberta Madaraša u poslednjoj sekundi utakmice za konačnih 8:7 (2:4, 2:0, 1:1, 3:2). Tvrd meč i dosta napetosti veiđeno je u Breši, čiji je trener Alesandro Bovo dobio i crveni karton na kraju susreta. Breša je bolje otvorila utakmicu, ali je dozvolila protivniku da se vrati u igru, da bi se timovi smanjivali u vođstvu u samom finišu. Poslednji napad pripao je Pro Reku, a to je iskusni Madaraš pretvorio u pobedu silovitim udarcem. Revanš je na programu u subotu u Reku, gde bi domaći tim pobedom mogao da se domogne osme uzastopne titule šampiona.

Regularni deo sezone Breša je završila na prvom mestu ispred rivala, a oba tima zabeležila su po jednu pobedu u međusobnim duelima u šampionatu. U kupu je Reko bio bolji u polufinalu, a kasnije je u finalu pobedio Savonu. Isti tim prigrabio je i Superkup Evrope, takođe, pobedom nad Savonom. Prema tome, ukoliko se u subotu okite i 27 titulom šampiona završiće sezonu u velikom stilu sa tri trofeja iz isto toliko takmičenja i pored toga što je ekipa zantno oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.

Da potsetimo prošle sezone kapicu Pro Reka između ostalih svetskih asova nosili su i Filip Filipović, Andrija Prlainović, Sandro Sukno, Boris Zloković, Aleksandar Ivović, Damir Burić i Duško Pijetlović. Posle povlačenja bogatog predsednika Gabrijelea Volpija koji je godinama kupovao najbolje svetske igrače od  stranaca u timu je za ovu sezonu ostao samo Madaraš, a izgleda da će to biti dovoljno da ekipa nastavi dominaciju u domaćim bazenima.

Pijetro Filjoli bio je najefikasniji u prvom meču sa tri gola, Mauricio Felugo postigao je dva, dok je u redovima Breše Kristijan Prešuti bio dvostruki strelac. Naredni meč sudiće arbitri iz Hrvatske Periš i Vlašić, dok italijanske sudije dele pravdu na mečevima hrvatskog finala gde Jug vodi u seriji protiv Primorja sa 2:1.

Prvi meč finala plej-ofa prvenstva Italije:

Breša – Pro Reko 7:8 (4:2, 0:2, 1:1, 2:3)

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace