Početna » Evrokupovi » F4 Lige šampiona u Beogradu !!!

F4 Lige šampiona u Beogradu !!!

belgrade-winner-21281

 

Beograd je evropska prestonica vaterpola ! Pored vrlo kvalitetne i uzbudljive domaće  lige, Srbija će ove godine biti domaćin finala i oba evropska klupska takmičenja 2013. Revanš meč finala Evropa kupa biće održan u Kragujevcu ( Radnički dočekuje Florenciju), a Fajnal for Lige šampiona u Beogradu. Odluku o dodeljivanju domaćinstva glavnom gradu Srbije doneo je u subotu Biro LEN-a na sastanku u Budimpešti. U Mađarskoj su sastanku prisustvovali i članovi LEN-a iz Srbije, Aleksandar Šoštar i Marko Stefanović. Oni su istakli da je Beograd dobio domaćinstvo zahvaljujući izuzetnoj organizaciji prethodnih takmičenja u Srbiji, i dobro osmišljenoj kandidaturi za turnir koji je na programu 31. maja i 1. juna. Utakmice će biti igrane na nekom od otvrorenih bazena u Beogradu, a odluka o tačnom poprištu borbe za vrh evropsku titulu biće doneta uskoro, kazao je generalni sekretar Vaterpolo sveza Srbije Stefanović.

„Presudili su naši aduti, dosadašnji organizacioni uspesi, konačno i ugled koji Šoštar ima u vaterpolo svetu. Bilo je razgovora, pregovora, na kraju smo čak dobili i povoljnije uslove za organizaciju nego što nam je bilo u preliminarnim kontaktima najavljeno. Ovo je zaista još jedan uspeh za naš Savez“, rekao je za zvanični stranicu VSS-a generalni sekretar Stefanović koji je član Komisije za marketing LEN-a.

On je za Vetrpolo vesti dodao i da su pored dobrih iskustava evropske (LEN) i svetske organizacije (FINA) sa  takmičenja održanih u Srbiji dobijanju domaćinstva doprinela i dobra logistička ponuda Beograda, kao i da će uskoro biti doneta odluka na kom bazenu će se turnir održati.

“ Veliki uticaj imala su iskustva evropske i svetske organizacije sa ranijih takmičenja u Srbiji. Takođe, stalne aktivnosti naših članova u LEN-u doprinele su dobijanju kandidature, kao i dobra ponuda za infrastrukturu koja prati turnir.  Iz tih razloga uspeli smo da smanjimo i kotizaciju za organizaciju turnira. Što se tiče lokacije održavanja, zahtevi su da tribine moraju ugostiti najmanje 5.000 gledalaca, i u tom smislu mi ćemo brzo doneti odluku na kom spoljnom bazenu će se turnir održati i započeti sa pripremama“, kazao je Stefanović.

Beograd je nedavno dobio potpis ministarstva omladine i sporta neophodan za organizaciju ovog takmičenja. U narednim danima predstoji serija sastanaka kako u savezu tako i sa čelnicima LEN kako bi se razjasnili svi detalji oko takmičenja.

„Imali smo podršku, jasno je da smo dosadašnjim radom pokazali da možemo da budemo odlični domaćini“, rekao je Šoštar jedan od članova Biroa LEN.

Beograd je bio organzator FINA Kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Juniorskog EP 2008, Univerzijade 2009, dok je Niš ugostio finaliste Svetske lige 20120.

„Tada smo dobijali najviše ocene. Sada nam ostaje samo da prionemo na posao uz nadu da će se naši klubovi naći na ovom turniru“, dodao je on.

Izvor : waterpoloserbia.org / Vaterpolo vesti

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.