Početna » Domaća takmičenja » Banjica dva od dva

Banjica dva od dva

01

Vaterpolisti Banjice ostvarili su i drugu pobedu u dva dana pošto su u 13. kolu šampionata Srbije na Tašmajdanu savladali domaći Beograd sa 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3). Samo dan ranije u zostalom meču 12. kola Banjica je u neizvesnoj završnici pobedila i drugog gradskog rivala Singidunum sa sličnim rezultatom 10:7. Tako su  momci iz Banjice u dva dana prikupili šest vrednih poena i sada čvrsto drže četvrtu poziciju na tabeli sa 19 bodova, 4 više od Vojvodine koja svoj meč 13. kola igra u subotu na svom bazenu protiv kikinsdskog ŽAK-a. Dobru partiju od srede ponovio je centar Nemanja Vico i opet bio najbolji strelac tima sa 3 gola, dok su po dva postigli Draško Gogov, Ognjen Stojanović i Nikola Jakšić. U redovima domaćih, koji su pružili dostojan otpor i pokazali da bi do kraja prvenstva mogli da sakupe još neki bod, Neven Ćirković i Mihajlo Parezanović bili su dvostruki strelci.

Vico
Šest golova za šest bodova: Nemanja Vico (bela kapica)

Gotovo turnirski raspored takmičenja za Banjicu doneo je izjednačene mečeve sa rivalima iz donjeg dela tabele. U Beogradu i pored poraza mogu biti zadovoljni nastavkom šampionata u kome su došli do prvih bodova, kao i duelom sa Banjicom jer su uspeli da pariraju rivalu što nije bio slučaj u prvom duelu kada su poraženi ubedljivo 5:12.  Sada ih čeka velika borba da sustignu na tabeli Dunav i Singidunum i tako se pomere sa poslednjeg mesta na tabeli i izbegnu direktnu eliminaciju iz najjače lige Srbije.

 

Derbi meč kola igra se u subotu na bazenu Banjica od 20.30, a sastaju se Partizan i Radnički.

Ostali parovi 13. kola:

U petak:

Singidunum – Crvena Zvezda

U Subotu:

Vojvodina – ŽAK i Partizan – Radnički

Beograd – Banjica 7:10 (1:2, 1:2, 2:3, 3:3)

Bazen „Tašmajdan“. Gledalaca: 200. Sudije: Golijanin i Mišković (obojica Beograd). Igrač više: Beograd 5 (1), Banjica 5 (2). Peterci: Banjica 1 (1).

BEOGRAD: Popović, Ćirković 2, Cvetković, Šormaz 1, Nikolov 1, Stojović 1, Stefanović, Perković, Parezanović 2, Tenžera, Malenović, Stojiljković, Atanasković. Trener Perišić.

BANjICA: Rističević, Gogov 2, Janković, Repanović, Radulović, Ilić, Manojlović, Mitrović 1, Vico 3, Ćorić, Stojanović 2, Jakšić 2, Stamenić. Trener Milenković.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.